Актуално В програмата

БНТ, bTV и „Седем осми” отново заедно за Детската Евровизия 2015

Добави коментар

За втора поредна година Българската национална телевизия, bTV и продуцентска компания „Седем осми” ще обединят усилия в избора на талантлив млад изпълнител, който ще представи България на Детската Евровизия 2015.

За втора поредна година Българската национална телевизия, bTV и продуцентска компания „Седем осми” ще обединят усилия в избора на талантлив млад изпълнител, който ще представи България на Детската Евровизия 2015.

Представителят на България за тази година ще бъде избран чрез конкурс, който ще се проведе в рамките на „Шоуто на Слави”. Първият етап от него стартира тази вечер -3 юли - и ще продължи до 23-ти юли. Желаещите да представят страната ни на най-престижния детски песенен конкурс в Европа могат да изпращат аудио или видео запис на свое изпълнение до „Шоуто на Слави“.

Крисия

Според регламента на Европейския съвет за радио и телевизия (EBU),  участниците трябва да са на възраст между 10 и 15 навършени години в деня на провеждането на Детската Евровизия. Специална група от професионални български музиканти и композитори ще избере най-добрите изпълнители. Одобрените кандидати  ще се явят пред комисия, която трябва да определи финалистите в конкурса. Представител на БНТ ще участва в избора. В последния етап на кастинга финалистите ще представят по една песен на живо в „Шоуто на Слави”, победителят ще бъде определен само чрез интернет гласуване. Участникът, събрал най-голямо зрителско одобрение, ще бъде новият представител на България за Детската Евровизия 2015 година.

Детската Евровизия 2015„bTV е част от това важно за България събитие, защото именно при нас през последните години бяха открити и утвърдени най-силните таланти на България. Обединените усилия на БНТ, bTV и „Седем осми” донесоха успех на България през 2014г. Крисия, Хасан и Ибрахим ни показаха колко много талант имат децата у нас и ние трябва да подкрепяме тяхното развитие.” – заяви Павел Станчев, Главен изпълнителен директор на bTV Media Group.

„Доказахме колко успешно може да бъде партньорството между обществена и частна телевизия, когато са обединени от обща национална кауза. Ще се доверим отново на екипа на „Седем осми”. На невероятния талант на Крисия, Хасан и Ибрахим дължим възможността да бъдем домакини на Детската Евровизия в България.” – заяви генералният директор на БНТ Вяра Анкова.

„След успеха в Малта на Крисия, Хасан и Ибрахим миналата година, участието на България в Детска Евровизия 2015 е особено важно за страната ни. Дори бих нарекъл това общобългарска кауза, около която всички ние трябва да се обединим. В крайна сметка не е важно кой  организира конкурса, а да се избере кандидат, с който всички българи да се гордеем” – коментира Евгени Димитров – Маестрото от страна на „Седем осми”.   

Тринадесетото издание на Детската Евровизия ще се проведе на 21 ноември в зала „Арена Армеец“ в София. България получи покана да организира песенния конкурс благодарение на триумфа на Крисия, Хасан и Ибрахим на конкурса в Малта през 2014 г. Надпреварата се организира от Европейския съвет за радио и телевизия (EBU).

След като пое домакинството на Детската Евровизия, БНТ вече представи новото лого, официалния трейлър, както и мотото на тазгодишното издание – #discover (#откривай).

В края на годината милиони зрители от цял свят ще наблюдават впечатляващо шоу и ще имат възможността да открият България като страна на древна култура, красива природа и богата история.

Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Евровизия , Шоуто на Слави

България се класира на финал на Евровизия 2021

Тази вечер България ще вземе участие във втория полуфинал на Евровизия 2021

Азис, DARA, Зуека, Геро ще участват в концерта на Виктория за Евровизия

41 държави ще участват на Евровизия 2021

Евровизия обедини милиони зрители от цял свят със своето виртуално музикално шоу