Спорт Спорт по ТВ Актуално В програмата

БНТ 3 излъчва финалите на европейското първенство по борба

Добави коментар

От днес, 29 март (вторник), БНТ 3 излъчва финалите на европейското първенство по борба. Българската национална телевизия продължава да показва значимите събития в спортовете и най-големите успехи на България. В следващите 6 дни спортно-развлекателния канал на обществената медия – БНТ 3 ще излъчва финалите на европейското първенство по борба. Седем месеца след Олимпийските игри най-добрите представители на този класически спорт се събират в Будапеща, за да оспорват медалите си на шампионата на Стария континент, без отборите на част от водещите школи - Русия, Беларус и Украйна.

Зрителите на БНТ 3 ще имат възможност да се запознаят с борбата в детайли с коментара на някои от най-големите имена в този спорт в България в последните години. Гости на дългогодишния коментатор Свобода Маданска ще бъдат световния и европейски шампион Иво Ангелов и медалистката от големи първенства Елина Васева.

24-ма българи ще участват с надежди за медал в свободния стил при мъжете и жените в класическата борба. В първите два дни ще станат ясни призьорите при мъжете, а там страната ни изпраща: Микяй Наим /57 кг/ - носител на златния пояс „Дан Колов“, Мирослав Киров /79 кг/ - европейски вицешампион, Рамазан Рамазанов /70 кг/, Георги Вангелов /61 кг/ - медалист от европейски първенства, Али Умарпашаев /74 кг/, Ахмед Магамаев /86 кг/ и Ахмед Батаев /92 кг/.

С най-добрите си състезателки българската женска борба има значителен шанс да спечели отборната титла за първи път в историята. Европейските си титли ще защитават Миглена Селишка /50 кг/ и Тайбе Юсеин /62 кг/. Устремени към медалите са още бронзовата олимпийска медалистка Евелина Николова /57 кг/ и носителката на световната купа Юлияна Янева /72 кг/. За призово класиране в състезанията на 31 март и 1 април ще се борят още Сезен Белберова, София Георгиева и Мария Оряшкова.

Европейското първенство ще закрият борците в класическия стил на 2 и 3 април. Сред фаворитите за отличията са европейския шампион от 2020 г. Едмонд Назарян /60 кг/, вицешампиона на Стария континент Кирил Милов /97 кг/ и бронзовият медалист Айк Мнацаканян /77 кг/.

Преки предавания от европейското първенство по борба:

  • 29 март /вторник/ - финали, свободен стил 19:30 ч. БНТ 3
  • 30 март /сряда/ - финали, свободен стил 19:00 ч. БНТ 3
  • 31 март /четвъртък/ - финали, жени 19:00 ч. БНТ 3
  • 1 април /петък/ - финали, жени 20:30 ч. БНТ 3
  • 2 април /събота/ - финали, класически стил 19:00 ч. БНТ 3
  • 3 април /неделя/ - финали, класически стил 18:00 ч. БНТ 3
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър