ТВ анонси БНТ

БНТ 2 излъчва два филма по повод 146 години от рождението на Кръстьо Сарафов

Добави коментар

По повод 146 години от рождението на българския театрален актьор Кръстьо Сарафов, БНТ 2 ще излъчи документалния филм „Кръстьо Сарафов пред театралната маска и зад нея“ на 7 април (четвъртък) от 17:00 ч. и игралния филм „Изпитание“ с негово участие на 10 април (неделя) от 16:30 ч.

Кръстьо Сарафов е един от най-големите майстори на българския театър, учител на няколко поколения български актьори. Той се превъплъщава в много централни мъжки роли от Шекспир, играе блестящо в пиеси на Гогол, Чехов, Молиер, Грибоедов, Шилер, П.Ю. Тодоров, П.К. Яворов. Сарафов е и първият актьор, изиграл ролята на Големанов от едноименната пиеса на Ст. Л. Костов.

Филмът на Иван Георгиев – Гец „Кръстьо Сарафов пред театралната маска и зад нея“ разказва за сложната съдба на големия актьор Кръстьо Сарафов и неговото наследство през погледа на съвременните театрали. Игралният филм „Изпитание“ е първият българско-унгарски художествен филм от 1942 г. с участието на Кръстьо Сарфов и Надя Ножарова. Режисьор на лентата е Хрисан Цанков, а сценарист Георги Антонов.

Гледайте „Кръстьо Сарафов пред театралната маска и зад нея“ на 7 април (четвъртък) и „Изпитание“ на 10 април (неделя) от 16:30 ч. по БНТ 2

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър