Инфо ТВ канали

БНТ 1

10 коментара

БНТ излъчва една 24-часова програма с национален обхват - БНТ 1 и програма за българите в чужбина - БНТ Сат.

БНТ 1 (старо име: Канал 1) е национална обществена телевизионна програма на Българската национална телевизия (БНТ).

Първото официално предаване на Българската телевизия е осъществено на 7 ноември 1959 г. в София. След 1975 г. програмата се нарича „Първа програма на Българската телевизия”, а от 1 юни 1992 г. е „Канал 1 на Българската национална телевизия”. Десетилетия наред Първа програма е символ на стойностни новинарски, актуално-публицистични и художествени предавания.

Програмата на Канал 1 се излъчва в страната чрез 20 основни предавателя и над 700 ретранслаторни станции, предимно в метровия телевизионен обхват. Програмата се излъчва от всички кабелни телевизионни мрежи в България, а също се предава и чрез сателит на територията на Европа, много от предаванията могат да се гледат и в интернет-сайта на БНТ на запис. От лятото на 2005 г. програмата се излъчва експериментално в цифров формат DVB-T за София на 64 канал в дециметровия обхват. От октомври 2006 г. част от програмите на Канал 1 могат да се гледат и чрез мобилен телефон в 3G мрежата на оператора Mtel. Подобно и на някои други български канали Канал 1 може да се гледа по цял свят директно на телевизионния екран чрез преобразуване на интернет сигнала с устройство.

Българската Национална Телевизия осъществява своята дейност по силата на Закон за радиото и телевизията, обнародван в бр.138 от 1998 г. на „Държавен вестник”. БНТ е юридическо лице със седалище град София. Тя е национален обществен телевизионен и далекосъобщителен оператор. БНТ излъчва една 24-часова програма с национален обхват - „Канал 1”, програма за българите в чужбина - „ТВ България”, както и четири телевизионни програми, излъчвани от регионалните ТВ центрове в Пловдив, Варна, Русе и Благоевград.

PoTV.bg е сайтът за тв новини и сериали онлайн.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър