Кино

Близо 3 000 човека гледаха Дервишите - мистиците на изтока в цяла България !

Добави коментар

Близо 3 000 човека гледаха Дервишите - мистиците на изтока в цяла България !

Близо  3 000 човека гледаха Дервишите - мистиците на изтока в цяла България !

Дервишите – мистиците на ИзтокаОще толкова успяха да се сдобият с DVD-то на филма. И ако вече няма никакъв начин да се види на голям екран документалната лента на Стилиян Иванов, то все още има шанс за филмов диск, защото предстои ретираж, съобщи продуцентът Деян Неделчев. Той самият е изненадан от огромния интерес - в повечето градове на страната се състояха допълнителни прожекции, като на някои от тях имаше правостоящи.

Няма такъв аналог в родното киноразпространение – документалка да препълва салоните, като изключим може би един друг филм на същия екип - “Истината за Орфей”, който разби всички рекорди у нас, като и продаде 25 000 тираж на DVD изданието през 2008 г.

След прожекциите на “Дервишите – мистиците на Изтока” хората се събираха на групи и продължаваха темата с дикусии. Някои от зрителите се бяха подготвили, изчитайки всико в интернет пространството и запалено говореха от първо лице сякаш лично бяха преживели сема-медитацията. Други пък, завърнали се от няколкодневна екскурзия в Турция, включваща и град Коня, мъдро мълчаха и от време на време коригираха спорещите, сякаш самите те бяха получили просветление. Най-щастливи май се оказаха непредубедените зрители, които с чисти сърца и незатлачени от излишна информация мозъци, се подсмихваха на дебатиращите в студената нощ.

След премиерата в София, ЮНЕСКО за Югоизточна Европа и посолството на Р Турция у нас дадоха коктейл, на който изказаха благодарност на екипа, наричайки филма “уникален” и “приказен”.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Дервишите – мистиците на Изтока