Архив Big Brother

„Биг Брадър” се завръща в ефира на Нова ТВ – не с един, а с цели два сезона тази есен

1 коментар

Бивш министър, евродепутат, нашумяла писателка и футболна съпруга пред подписване на договор с продуцентите на „Биг Брадър”
От септември тази година риалити шоуто „Биг Брадър” ще направи своето триумфално и грандиозно завръщане в ефира на Нова ТВ. За първи път в есенната програма ще бъдат излъчени два сезона, които зрителите ще могат да проследят последователно.


Големият маратон ще стартира с „ВИП Брадър”, който ще събере под един покрив редица известни личности. Веднага след него, зрителите отново ще „влязат” в къщата, за да станат свидетели на едно напълно непознато за България издание. В него феновете ще видят някои от най-емблематичните съквартиранти, познати на публиката благодарение на участието си в предишни сезони на „Биг Брадър”.

„Биг Брадър” се завръща

„Радваме се, че в нашия ефир се завръща шоуто, с което преди години Нова ТВ постави началото на риалити формата в България и се утвърди като пионер в налагането на иновативни, световно утвърдени и високорейтингови продукции. Вярваме, че „Биг Брадър” има голям потенциал и на есен зрителите ще видят два вълнуващи и различни сезона на шоуто", каза Светлана Василева, изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп.

„Биг Брадър” се завръща

 Продуцентите на хитовото риалити отново са „Old School Productions”, които през изминалите години успяха да го превърнат в една от най-успешните продукции, реализирани на българския пазар. „Тези две издания на „Биг Брадър” ще бъдат много изненадващи и най-важното - много позитивни. За нас този проект винаги е имал и една допълнителна, сантиментална стойност. Затова сме силно мотивирани да предложим на зрителите на Нова ТВ едно истинско телевизионно изживяване тази есен. Разговорите, които вече водим с популярни личности протичат изключително добре и вярвам, че ще успеем да изненадаме всички с най-добрата селекция от ВИП съквартиранти досега”, обеща изпълнителният продуцент на шоуто Нико Тупарев, без да разкрива повече подробности около предстоящите два сезона.

„Биг Брадър” се завръща

Екипът на предаването вече провежда преговори с потенциални участници. До финала на първия етап от кастинга остават по-малко от две седмици. Продуцентите вече са одобрили част от новите ВИП обитатели на къщата. Сред тях са бивш министър, евродепутат, нашумяла писателка и футболна съпруга.

„Биг Брадър” се завръща


Една и съща ли ще бъде къщата, в която ще се проведат двете издания, къде ще се намира тя, кой ще бъде водещ, кои са известните личности, които ще участват във „ВИП Брадър” и кои ще бъдат участниците, които ще участват в напълно новия формат, са теми, около които продуцентите и телевизията тепърва ще повдигат завесата.  

***
„Биг Брадър” е първият риалити формат, който се появява в България през 2004 г., като само за броени дни предизвиква истински фурор и се превръща в най-гледаното и коментирано предаване. Милиони зрители следяха денонощно как дванадесет напълно непознати души живеят заключени в една къща в продължение на три месеца, наблюдавани непрекъснато от десетки камери. За изключително кратко време съквартирантите се превърнаха в най-обсъжданите личности в България.

„Биг Брадър” истерията обхвана цялата страна, а всяко българско семейство се забавляваше с историите на съквартирантите и очакваше с нетърпение седмичните мисии и номинации. Всеки епизод на шоуто е гледан от близо един милион души. Още по-голям успех пожъна първото издание на „ВИП Брадър”, където близо един милион и половина зрители сядаха пред телевизорите всеки път, когато на малкия екран се появяваха звездните участници.

От 2004 г. досега, Нова ТВ е излъчила общо осем сезона – четири сезона „Биг Брадър”, три „ВИП Брадър” и един сезон „Биг Брадър Фемили”. Предстоящият сезон, който ще включва две издания, ще бъде девети поред.

Идеята за този тип риалити формат се появява в Холандия през 1999 г., когато е излъчено и първото издание на „Биг Брадър”. От тогава негови варианти се излъчват по целия свят - Англия, Австралия, Германия, Испания, Бразилия, САЩ, като това е една от най-успешните телевизионни продукции, включително и в България. Името на шоуто и идеята за него произлизат от романа „1984” на Джордж Оруел, в който е описана концепцията за „Големия брат” (Биг Брадър) - всевиждаща организация от анонимни наблюдатели с двупосочни видеоекрани на публични места и в частните домове.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: ВИП БРАДЪР , Биг Брадър

VIP Brother 2017 стартира с любовни драми

Албена и Цветан напуснаха Къщата на Big Brother

Никита с шест номинации за изгонване в Big Brother: Most Wanted

Шокиращи разкрития в името на истината ни очакват днес в Big Brother: Most wanted

Наско е големият победител във VIP Brother 2018