Актуално В програмата

„(Без)опасна зима“ в „Темата на NOVA“

Добави коментар

Тази седмица в „Темата на NOVA” те се запътват към родните зимни курорти, за да разберат дали са готови да посрещнат туристите и какви мерки се взимат за максималната сигурност и комфорт на почиващите.

След като през лятото проследи как Черноморието се приспособява към пандемията, журналистът Георги Георгиев и операторите Мария Балканска и Кирил Тасев отправят поглед към предизвикателствата на планината. Тази седмица в „Темата на NOVA” те се запътват към родните зимни курорти, за да разберат дали са готови да посрещнат туристите и какви мерки се взимат за максималната сигурност и комфорт на почиващите. 


Отговорът ще бъде потърсен на три различни локации – Боровец, Банско и Пампорово. Изминалите месеци на COVID-криза послужиха за пример и подготвиха отрасъла за една по-различна и самотна зима. Въпреки това остава оптимизмът, че не всичко е загубено. Туризмът се приспособи към ситуацията, търсейки и предлагайки най-добрите технологии и практики за дезинфекция от чужбина, които могат да гарантират здравето на посетителите по време на престоя им. 


Така безопасността се превърна в първи приоритет и в планината. Купуване на ски карти през мобилно приложение, за да не се създават опашки, честа дезинфекция на екипировка и спазване на дистанция при практикуването на ски спорта сред чист въздух, са само част от мерките, които осигуряват спокойствие на посетителите. Внимание се обръща и на най-малките детайли – от стикерите, които показват посоката на движението до дезинфекция на ключ-картите за влизане в стаите.


Ще крие ли опасност съприкосновението с природата тази зима и успя ли бизнесът да се подготви след вече наученото в последните месеци?

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Темата на NOVA

„Последна спирка "НенужниТЕ“ в „Темата на NOVA“

„Дезинформацията“ в „Темата на NOVA“

„Българската лейди“ в „Темата на NOVA“

„Към върха: последно заедно“ в „Темата на NOVA“

„В чакалнята на богатите“ в „Темата на NOVA“

В програмата:

06:00 06.12.2021
Тв програма NOVA NEWS
12:30 11.12.2021
Тв програма NOVA
19:20 12.12.2021
Тв програма NOVA
20:45 12.12.2021
Тв програма NOVA NEWS
06:00 13.12.2021
Тв програма NOVA NEWS