Актуално В програмата

Бени от ABBA и Браян Фери от Roxy music в „НепознатиТЕ”

Добави коментар

В неделя, 6 декември, от 12:00 ч. bTV ще излъчи филма „Мъже с минало” на Георги Тошев.«Абба» и «Рокси мюзик» са две от знаковите групи на 70-те години.
Бени Андрешон и Браян Фери са две личности, променили модерната музика на ХХ век. Те са връстници и са двама от най-известните живи композитори, които продължават да създават музика и днес.

Тази неделя, 6 декември, от 12:00 ч. bTV ще излъчи филма „Мъже с минало” на журналиста  Георги Тошев. Лентата разказва историята на един самоук акордеонист, Бени Андрешон от «Абба», и на един изкуствовед, Браян Фери от „Рокси мюзик”, който зарязва теорията на изкуството, за да превърне глем рока в изкуство.

Филмът проследява как двамата прочути музиканти стигат до световните класации и се превръщат в звезди, през какви лични и професионални разочарования минават, какво остава скрито от феновете през всичките тези години. Бени Андрешон, музикантът, с над 600 милиона евро в банковата си сметка, продължава да идва до студиото си в Стокхолм с колело, да се разхожда в парка и да се забавлява с приятели в кварталната кръчма. Браян Фери е истински джентълмен, който отдавна не се състезава за върховете в класациите, а обикаля света със своите песни.  Те са двама мъже, прехвърлили 60-те, които не се страхуват да остаряват с музиката, която обичат. Във филма зрителите на bTV ще видят уникални архивни кадри на Бени с «Абба» и Браян с «Рокси мюзик».  
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: НепознатиТЕ

На 6 и 7 юни филми в памет на Кристо и Георги Парцалев

Тайните връзки на Рьорих, Дънов и Людмила Живкова в НепознатиТЕ по bTV

„НепознатиТЕ“ се завръщат с 10-ти юбилеен сезон

bTV отбелязва 85-ия рожден ден на голямата Татяна Лолова с филм в „НепознатиТЕ“

Соня Йончева, един от гласовете на 21-и век – две поредни недели в „НепознатиТЕ“

В програмата:

06:00 18.01.2021
Тв програма БНТ 1
Денят започва сутрешен блок с Христина Христова