Актуално Други

Бедрие, за която „Календар” събра пари, вече е здрава и излекувана

Добави коментар

Бедрие, за която „Календар” събра пари, вече е здрава и излекувана. "Още добри хора има в България. Преди не вярвахме..." казва Емин Халид, баща на Бедрие
Бедрие, за която „Календар” събра пари, вече е здрава и излекуванаПреди време „Календар” разказа историята на 14-годишната Бедрие от шуменското село Вълнари. Момичето страдаше от гръбначно изкривяване, а родителите и нямаха средства за операция. Историята трогна зрителите на Нова ТВ и за пореден път те помогнаха за лечението на болно дете. Два месеца след операцията усмивката не слиза от лицето на момичето.

„Няма по-голямо щастие да видиш детето си отново здраво, ако имахме крила щяхме да полетим” – с тези думи ни посрещат родителите на Бедрие.  Не вярвали, че един ден отново ще може да ходи на училище като всички останали - без болки до припадане в часовете.

Емин Халид, баща на Бедрие, допълва: „Сега сякаш сме новородени. Операцията мина успешно. Още добри хора има в България. Преди не вярвахме. Детето ни е здраво вече, върви, чувам през прозореца песни пее...”

Родителите все още не могат да повярват, че известните хора могат да бъдат толкова близо до обикновените. Дава пример с Тити Папазов, който бил до нея преди и в деня на операцията. Лекари от Швеция също се свързали със семейството, след като гледали репортажа в „Календар”. Подарили на Бедрие компютър, за да се чуват и виждат с нея.

Бедрие мечтае да учи много и да стане медицинска сестра – за да помага на другите хора, които като нея имат болки... А пропуснатият материал в училище наваксала и завършила успешно учебната година. Сега не и остава нищо друго, освен да следва мечтата си - да стане медицинска сестра. Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Календар

Параскева Джукелова е новият звезден репортер на Нова ТВ

Жасмина Тошкова е новият „Звезден репортер” на „Нова телевизия”

Мартин Чой е новият звезден репортер на “Календар”

Стефан А. Щерев е новият звезден стажант в „Календар”

Бургаският Х фактор Тони Димитрова става звезден репортер на „Календар”