Филми Драми Филми Романтични

Беднякът милионер | Slumdog Millionaire (2008)

Добави коментар

Историята на Джамал Малик, 18-годишен сирак от бедните квартали на Мумбай, който ще изживее най-вълнуващия ден от живота си.

  • Жанр - драма, романтичен
  • 2008
  • Великобритания
  • 8 награди и 2 номинации „Оскар“ 2009 г.

Историята на Джамал Малик, 18-годишен сирак от бедните квартали на Мумбай, който ще изживее най-вълнуващия ден от живота си. Цялата страна наблюдава неговата игра в индийската версия на телевизонното шоу „Стани богат”. Един въпрос го дели от голямата награда - 20 милиона рупии.

След края на предаването, полицията го задържа по подозрение за измама. Как дете от улицата би могло да знае толкова много? От отчаяние и за да докаже своята невинност, Джамал разказва за живота си в бедния квартал, в който са израснали двамата с брат му. За техните приключения на улицата, за жестоките сблъсъци с местните банди и за Латика - момичето, което е обичал и загубил. Всяка една глава от неговия живот му помога да отговори на въпросите от играта, става ясно къде и как Джамал е научил отговорите на трудните въпроси. Само един въпрос остава загадка: Какво прави този млад човек в "Стани богат", без да има видимо желание за забогатяване?

Когато новият ден започне и Джамал се върне в шоуто, за да отговори на последния въпрос, инспекторът и шестте милиона зрители ще разберат отговора.

Режисьори - Дани Бойл и Лавлийн Тандън

Актьори - Дев Пател, Фрида Пинто, Ирфан Кан, Мадхур Митал, Сорабх Шукла, Анил Капур и др.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Беднякът милионер