Архив Горещо

Българският Йерусалим на Коледа в “Горещо”

Добави коментар

На Коледа от 23:10 часа, “Горещо” ще сподели със своите зрители уникалното преживяване какво е да си на Кръстова гора на самия Кръстов ден.
на Кръстова гора на самия Кръстов денНа Коледа от 23:10 часа, в специално издание “Горещо” ще сподели със своите зрители уникалното преживяване какво е да си на Кръстова гора на самия Кръстов ден.

Наричат я Кръстова гора, защото погледната от птиче око това място тук е във вид на един кръст. Освен това тук е намерена и част от кръста на Иисус Христос... Парче от кръста е заровено тук, но никой не знае къде е заровено – това е тайна, казват... Казали са, че когато дойде времето, кръстът самичък ще излезе... Тук има параклиси на името на всички дванайсет апостоли и най-горе се намира Иисусовия кръст. В нашата България това е българският Йерусалим.” - това казват хората за Кръстова гора и споделят с Венета Райкова уникалните си човешки истории. Хиляди българи прекарват там нощта на 13 срещу 14 септември в молитви и очакване на чудото - отварянето на небето и изписването на Светия кръст на небето. И много от тях получават помощта, за която са се молили от сърце.

на Кръстова гора на самия Кръстов ден


А на Кръстова гора наистина се случват чудеса - за това свидетелстват личните разкази, които камерата на “Горещо” засне – излекувани от рак, проходили деца, няколко свидетелства за забременяване след поклонничество там, дете с епилепсия, което от две години не е получавало гърчове след посещение на местността…

“Над кръста на черквата се появи някакво сияние и звездите се бяха наредили на кръст!” – разказва една от поклонничките. – “Аз съм го виждала – то беше втората година като дойдох...”

“Тук се чувства силата, баба. И да не видиш нещо, тук се чувства силата – и вие ще я почувствате!”
– обещава възрастна жена, станала свидетел на много от чудесата на Кръстова гора. И Венета Райкова споделя с вярващите трапезата им в очакване на чудото - отварянето на небето и изписването на Светия кръст. “„Горещо”, събота, 25 декември 2010г., 23:10 часа, Нова телевизия
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Венета Райкова

Венета Райкова „без грим и фотошоп“ в „Папараци”

Венета Райкова отваря своя дневник в ефира на TV7

Венета Райкова: Мечтая да съм фея на любовта

Малката сестра на Биг Брадър 4

Евгени Минчев срещу Венета Райкова в „Голямата уста“