Актуално Здравей, България

Български моряк се бори за живота си от 6 юни в болница в Иран

Добави коментар

Пред „Здравей, България” съпругата му каза, че е пратила две молби за съдействие от МВнР, но досега не е получила никакъв отговор
Пред „Здравей, България” съпругата му каза, че е  пратила две молби за съдействие от МВнР, но досега не е получила никакъв  отговор

От 6 юни българският моряк Панко Тодоров се бори за живота си в болница в Иран, каза пред „Здравей, България” съпругата му Елена Тодорова. На 27 май Тодоров се качва на кораб „Пагане”, плаващ под панамски флаг, като за работата е нает от варненска посредническа фирма.

По време на служба, на 6 юни му става лошо и припада с гърч. Хоспитализиран е в болница в Бандар Абас. Приет е в кома. Съпругата казва, че  е уведомена за инцидента на 10-ия ден. Състоянието му в момента е тежко, в кома, а лечението е спряно, тъй като фирмата-работодател отказва всякакви плащания за лечение и транспортиране. Има опасност за живота му.

Елена Тодорова не знае дали съпругът ѝ има медицинска застраховка. По думите ѝ той не е имал никакви медицински проблеми.

Тя е пратила до МВнР две молби за съдействие – на 15 юни и на 7 юли, но досега не е получила никакъв отговор.

По телефона, за „Здравей, България”, говорителят на МВнР Драговест Горанов, каза, че изразява съчувствието си към близките на Панко и че още на 15 юни МВнР започнало да изпълнява всички предписания и възможности от инструментариума, с който разполага, но без парична помощ, за което нямало правна основа.


Консулството поддържа постоянна връзка с лекуващия лекар, каза Горанов. Той заяви, че няма информация лечението да е спряно.

МВнР е уведомило и Българската морска администрация да потърси отговорност на варненската фирма и тя да осигури средства за Панко.

Горанов обясни, че пари чрез МВнР за бедстващите българи не се предават, защото няма нормативна уредба за това. Той призова българите за граница много внимателно за организират своите застраховки.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Здравей, България

„Здравей, България“ със специално петчасово издание на 24 май

„Здравей, България” на 3 март с честванията от цялата страна

„Здравей, България“ с петчасова празнична програма на 3 март

"Здравей, България" - на твоя страна, с нова рубрика от понеделник

Шеф Виктор Ангелов: Очаквам силни характери и още по-интересни персонажи в новия сезон на Hell’s Kitchen