Кино

Аз, Проклетникът 2 най-успешната анимация за 2013 година у нас

Добави коментар

С приходи от над 1 милион лева Аз, Проклетникът 2 стана най-успешната анимация за 2013 година у нас
С приходи от над 1 милион лева Аз, Проклетникът 2 стана най-успешната анимация за 2013 година у нас

В световния боксофис комедията с миньоните зае второ място сред всички филми за годинатаС приход от 1 001 903 лв. и 118 300 посещения
в киносалоните от премиерната дата насам Аз, Проклетникът 2  се изкачи до първото място в класацията на тазгодишните анимации, излезли на голям екран у нас. С постигнатите резултати продукцията на „Юнивърсъл“ се превърна и в третия най-касов филм в България за 2013 (след „Бързи и яростни 6“ и „Хензел и Гретел: Ловци на вещици“).

Миньоните превзеха кината не само у нас, но и в целия свят, като глобалният им успех е дори още по-впечатляващ. С 805.8 млн. щатски долара Аз, Проклетникът 2  излезе на първо място сред анимациите и на второ – след „Железният човек 3“ – сред всички премиери от началото на годината.  Комедията е третият най-касов филм в историята на студиото „Юнивърсъл“, което доскоро дори не произвеждаше анимации. Поради сравнително ограничения си бюджет Аз, Проклетникът 2  е, обаче, най-печелившата му продукция. Според анализаторите само въпрос на време е филмът да влезе и в „клуба на милиардерите“ - след предстоящите му премиери в Япония, Южна Корея и оставащите 6 други страни.


 Аз, Проклетникът 2  има основен принос за рекордно добрите резултати на „Юнивърсъл“, които в средата на август обявиха, че студиото е регистрирало приход от над 1.8 милиарда щатски долара в международния боксофис. Тези цифри правят 2013 година най-успешната в историята на компанията.


След тези грандиозени успехи не е чудно, че студиото  се е заело да превърне главните виновници – жълтите слуги на Гру – от второстепенни персонажи в звезди. Малчовците, станали емблематични образи за поредицата, извоюваха участието си в собствена продукция – „Миньоните“. Филмът ще бъде предистория на АЗ, ПРОКЛЕТНИКЪТ и ще разкаже историята на жълтурковците и срещата им с Гру. Премиерата е насрочена за декември 2014 година. Текст от potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Аз, Проклетникът 2

bTV Ваканция с най-силните заглавия от световната анимация