Актуално Какво ще се случи... ТВ анонси National Geographic

Авторът на бестселъри Даниъл Пинк е водещ на предаването „Контрол над тълпата“ по National Geographic Channel

Добави коментар

„Контрол над тълпата“ е с премиера на 14 януари от 21:00 часа по National Geographic Channel.

„Контрол над тълпата“ е с премиера на 14 януари от 21:00 часа по National Geographic Channel.

Поредицата се състои от 12 епизода по половин час и в тях авторът на бестселъри и изследовател на човешкото поведение, Даниъл Пинк, използва бихейвиоризма за провеждането на редица експерименти, които заснема със скрити камери. Експериментите разкриват, че можем да използваме силата на убеждението във всекидневието си, за да намалим стреса, да подобрим здравословното си състояние и да станем по-щастливи.

Зрителите ще видят как Даниъл Пинк пътува из Съединените щати и хваща обикновените хора на „местопрестъплението“: в Ню Йорк успокоява дълга опашка от редовни клиенти на популярна пицария, в югозападната част на страната награждава шофьори, които спазват ограничението на скоростта, в Ню Орлиънс убеждава неуморни копонджии да почистят улиците и кара неподозиращи пешеходци, които изпращат текстови съобщения докато вървят, да ходят в специална „смс-лента“ във Вашингтон.

Даниъл Пинк има 20-годишен опит в изследването на мотивите за поведението ни. Основавайки се на научни теории, той събира специален екип от сценографи, строители и технолози, за да промени лошите ни обноски към добро. „Контрол над тълпата” променя социалното поведение по забавен и изумителен начин, а методите на предаването са приложими и в реалния живот.

„Направихме списък с най-досадните ситуации, в които се оказваме всеки ден, когато сме навън, и използвахме науката, за да оправим нещата. Зрителите ще бъдат изумени до каква степен можем да въздействаме на поведението, променяйки деликатно ситуацията и как тези малки промени могат да имат голямо значение за живота ни.”, споделя водещият Даниъл Пинк.

Епизодите „Контрол над тълпата“ включват:

  • Нарушители

Милиони от нас редовно нарушават закона, като карат твърде бързо, но неизброимите фишове за глоби изглежда не водят до промяна. Всяка година в САЩ неспазването на ограниченията взима 13 000 жертви. Специалистът по манипулация на поведението Даниъл Пинк е избрал радикален нов подход. Ами ако получаваме награди за това че спазваме ограниченията, вместо да ни глобяват че караме прекалено бързо? Пинк реализира плана си с удивителни резултати. След това той се отправя към Тексас, за да сложи край на един ужасен навик – здрави мотористи паркират на места за инвалиди.

  • Мързелива нация

Авторът на бестселъри Даниъл Пинк е  водещ на предаването „Контрол над тълпата“

Всяка година милиони туристи посещават Френския квартал на Ню Орлиънс заради вкусната храна и забавленията. Това е едно от малкото места в Америка, където е разрешено да се пие по улиците, но има един проблем: Всяка вечер се трупат тонове боклук, защото хората изхвърлят празните си кутийки, чаши и бутилки където сварят. Навсякъде има кошове. Защо хората ги мързи да ги използват? Пинк има план да превърне купонджиите в доброволни улични чистачи, използвайки кош за боклук с въпроси по обща култура. Дали ще успее?

  • Трикове при пътуване

Авторът на бестселъри Даниъл Пинк е  водещ на предаването „Контрол над тълпата“

Само ако можеше пътуването да е толкова спокойно, колкото и ваканцията. Това едва ли ще се случи някога, но Пинк се опитва да смекчи някои от по-стресиращи аспекти, като напрегнатото очакване на багажа. Той рисува линия на метър от лентата за багаж и използва механичен приятел, който да пази границата. Дали ще убеди пътниците на летището да изчакат куфарите си спокойно? Освен това, всички се ужасяват от дългото търсене на колите си на паркинга. Пинк се отправя към летище Лав Фийлд в Далас, за да разбере дали науката може да облекчи неволите им.

  • Да се справиш с гнева

Авторът на бестселъри Даниъл Пинк е  водещ на предаването „Контрол над тълпата“

Рано или късно почти всеки жител на Съединените щати се нарежда на опашка пред офиса на Автотранспортната инспекция – едно от най-нещастните места в Америка. Едно от най-големите предизвикателства пред Пинк е да накара хората да прекарат приятно времето си на опашката. Тайните му оръжия са експерт по смеха, който се киска заразително и сложен софтуер за разпознаване на лица, измерващ радостта на хората. Ще успее ли да вдигне барометъра на щастието от депресиращите 25 процента, само като покаже на хората колко нещастни изглеждат.

Поредицата „Контрол над тълпата” е продуцирана за National Geographic Channels International от Tigress Productions с изпълнителни продуценти Белинда Черингтън и Дик Колтхърст и копродуценти Даниъл Пинк и Алекс Уърсноу. Хамиш Микура от NGCI е изпълнителен вицепрезидент и началник отдел Международно съдържание.
Всичко по темата вижте в potv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Контрол над тълпата , Даниъл Пинк

Контрол над тълпата