Актуално В програмата

Асен Блатечки сбъдва мечта в "Предай нататък" по bTV

Добави коментар

„Предай нататък” излиза от обичайните си граници с помощта на Асен Блатечки, тази събота от 20 часа по bTV

„Предай нататък” излиза от обичайните си граници с помощта на Асен Блатечки, тази събота от 20 часа по bTV

Вторият епизод от петия сезон на социалния проект „Предай нататък” ще започне с историята „Да възседнеш времето”. В нея главната героиня е Снежка Трухчева от София, а поръчителка е нейната приятелка Райна Ангелова.  Повече от 10 години Снежана страда от коварната болест Паркинсон, но това не помрачава духа й. Тя е готова да се бори всячески за живота си, включително и да се подложи на високо рискова мозъчна операция, която може да се извърши в България, но е много скъпа.

Нещото, което поддържа живинката в героинята в тази история, е  нейното „желязно конче“ - моторът й. Снежана е рокер по душа и всяка свободна минута не изпуска възможността да усети вятъра в косите си.Тази ѝ страст ще бъде споделена от самия Асен Блатечки, който ще я отведе в салона на Сузуки – България. Там на нейно разположение ще я очаква най-новият модел на марката, клас Ендуро, за да я отведе до националния рокерски събор на МК „Перенски вълци“.  Другата част от изненадата ще бъде емоционалната кампания за събиране на средства, която мото-братята са направили.

„Джурасик парк” е втората история, която разказва за 10 годишния Ради от Велико Търново. Неговата голяма страст са динозаврите и ето защо той мечтае да стане първият българин, който е открил скелет на динозавър. За съжаление момчето страда от рядкото заболяване - мускулна дистрофия тип Дюшен. За това заболяване в България няма лечение и единствения изход, който семейството на Ради намира, е клиника за биокорекции в Израел. Но средствата, които се изискват за лечението, са непосилни за семейството.

„Джурасик парк”

Втората среща на Ради и семейството му с „Предай нататък” ще остави един незаменим спомен на малкия герой. Посещение в музея на палеонтология и исторична геология към Софийския университет ще бъде само едната част на вълнуващото изживяване. В останалата част на изненадата ще бъде включено  пътуване във времето, като подарък от неговия нов приятел „Режисьорът на времето“. След срещата с „истинските“ динозаври, при Ради в студиото на Наталия Симеонова ще се „появи” плик, в който ще има достатъчна сума, която ще облекчи разходите за лечението на малкия герой.

Финалната история е под името „МамÀ – в очакване на зората”. Нейната развръзка след предаването ще разтърси зрителите на bTV. Към „Предай нататък“ се обръща дъщерята на героинята Даниела – Грациела. В емоционалното си писмо до екипа тя моли усмивката на любимата ѝ майчица да се върне на лицето ѝ поне за ден. Слънчевите дни за Даниела от Шумен приключват след като разбира за тежката си диагноза „рак на панкреаса“. При разговорът си с водещата Наталия Симеонова, самата Даниела споделя, че единствената ѝ мечта е да види дъщеря си щастлива и че мечтае да изпълни нейната мечта – да посети Париж. В студиото на „Предай нататък” дъщерята на нашата героиня ще получи така мечтаната  10 дневна екскурзия до Париж.

Развръзката на историята след нейното заснемане е трагична. След участието си в „Предай нататък” Даниела си отива от този свят. Нейното семейство пожела тя да бъде излъчена  In memoriam, като по този начин паметта ѝ бъде почетена.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Предай нататък , Асен Блатечки

Асен Блатечки е третият член на журито в "България търси талант"

„Предай нататък” се завръща в ефира на bTV

Асен Блатечки снима собствен филм

Спортната редакция на bTV и Станка Златева сбъдват мечта в „Предай нататък”

Янка Рупкина подарява песен в „Предай нататък” по bTV