ТВ анонси БНТ

“АРТ Детектив" по БНТ 2 стартира нов сезон с ново студио и нови рубрики

Добави коментар

Тази събота (8 октомври) стартира новият сезон на предаването за култура и изкуство „АРТ Детектив“ на БНТ 2 от 19:30 ч. в ново студио и с нови рубрики.

Ивайло М. П., моля, не копирай материали от poTV.bg.

Ивайло М. П., моля, не копирай материали от poTV.bg.

Новият сезон на предаването за съвременно изкуство на БНТ 2 „АРТ Детектив“ започва с гостуването на едно емблематично и дръзко лице от българската театрална и кино сцена - актьорът и режисьор Валери Йорданов. Зрителите ще разберат от къде е почерпил вдъхновение за новата си книга „Гризачи“. Валери ще разкаже и за предстоящата филмова премиера на филма му „Шекспир като улично куче“, която получи редица награди на фестивала „Златна роза“. Пред водещата Симона Кръстева той ще сподели и за обичаната постановка „Хъшове”, която се върна на сцената на Народния театър след почти 5 годишно отсъствие.

Новите рубрики в „АРТ Детектив“ ще са „Изкуство зад граници“ и „Стреет Арт“, а от предишният сезон се запазват и „Поп арт“ и „Арт разходка“. В рубриката „Арт Разходка” камерата на БНТ 2 ще разведе зрителите в ателието на свтовноизвестният склуптур Павел Койчев. Той ще разкрие от къде черпи вдъхновение за скулптурната композиция „Водна паша“, която беше открита в едно от езерата в „Южен парк“, която вече се превърна в хит сред фотолюбителите - столичани и гости, както и за предстоящата му самостоятелна изложба „Той и то“, която ще отвори в Градската галерия на Пловдив на 13 Октомври. Предаването за култура и изкуство ще изненада зрителите с ново студио в модерното арт пространство „Склада“.

Гледайте „АРТ Детектив“ всяка събота от 19:30 ч. по БНТ 2

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър