Кино

Анимацията "Храбро сърце" е най-касовата премиера на Pixar у нас

Добави коментар

Анимационната комедия "Храбро сърце" е най-касовата премиера на Pixar у нас
Анимационната комедия "Храбро сърце" е най-касовата премиера на Pixar у нас

Анимацията

С приходи от 149 995 лв. и гледан от 15 750 зрители през изминалия уикенд, анимацията "Храбро сърце"   е на върха на бокс офиса у нас тази седмица. Приключението на шотландската бунтарка Мерида излезе в 2D и 3D и стана най-касовата премиера в България на легендарното анимационно студио Pixar.

"Храбро сърце"  очарова българските кино зрители със своите колоритни персонажи, интригуваща история за бунта срещу традициите и буйна шотландска девойка в главната роля. Озвучен изцяло на български, филмът въздейства и с нежните музикални изпълнения на поп певицата Невена Цонева, победител в първият музикален конкурс „Мюзик Айдъл”.

Анимацията


Двете композиции “ЛЕТЯ С ВЯТЪРА” (Музика : Алекс Мандъл, Оригинален текст на песента: Марк Андрюс и Алекс Мандъл) и “ПО ЦЯЛАТА ЗЕМЯ” (Музика и оригинален текст на песента: Алекс Мандъл) носят духа на шотландските легенди  за древни битки в мистичните и сурови планини. Там, където единствената дъщеря на крал Фергъс и кралица Елинор дръзва да се опълчи срещу вековен обичай,  свещен за войнствените лордове в страната и да се опита да промени съдбата си.  С това невинно на пръв поглед желание, изпълнено от старата Вещица, Мерида се впуска в опасно приключение, за да развали проклятието,  и да открие значението на истинската смелост.

Анимацията

"Храбро сърце"  е озвучен на български от актьорите Стефания Георгиева (Принцеса Мерида), Ася Рачева (Кралица Елинор), Петър Върбанов (Крал Фергъс), Жени Пашова (Вещицата), Стефан Сърчаджиев (Лорд Дингуол), Пламен Манасиев (Лорд Макинтош), Николай Пърлев (Лорд Макгъфин), Петър Бонев (Макгъфин син) и Иван Петков (Макинтош син).
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Храбро сърце

Денят на Disney на 26 декември по Нова ТВ

Дръзка шотландска девойка се изправя срещу традициите в анимацията Храбро сърце