Актуално bTV Репортерите

Ани Салич за децата от Могилино година по-късно – тази събота в bTV Репортерите

2 коментара

Преди една година bTV и УНИЦЕФ събраха 1 869 788.74 лева за децата от Могилино чрез благотворителното шоу «Великолепната шесторка».
Ани Салич за децата от Могилино година по-късно –
тази събота в bTV Репортерите

Холандският опит в грижите за хората с увреждания –
в неделното издание на предаването


Ани Салич за децата от Могилино година по-късно – тази събота в bTV РепортеритеПреди една година bTV и УНИЦЕФ събраха 1 869 788.74 лева за децата от Могилино чрез благотворителното шоу «Великолепната шесторка». Заедно с Агенцията за социално подпомагане и неправителствени организации УНИЦЕФ подсигури допълнителна грижа за децата в Могилино, направи индивидуална здравна и психологическа оценка на всяко дете и потърси изход за него. Тази събота в bTV Репортерите Ани Салич ще разкаже на зрителите какво е свършено за една година с дарените от зрителите на «Шесторката» пари, как са се променили децата, напуснали дома в Могилино, къде и как живеят те в момента, кога и последните деца, останали в дома, ще бъдат изведени оттам и как са се променили нагласите на нашето общество към проблема с изоставените деца.

В неделното издание на bTV Репортерите зрителите ще се запознаят с добрите европейски примери за съвременна грижа за деца и възрастни с увреждания. Ани Салич ще покаже опита на Холандия, която през последните 30 години трансформира цялата си социална система от огромни институции към малки защитени жилища и дневни центрове, където още от раждането си хората с увреждания могат да получат помощ, за да достигнат пълния си потенциал. Защо бременните жени в Холандия не си правят генетични тестове? Какво трябва да се промени в България, за да се приобщят пълноценно хората с увреждания към обществото? Отговорите – в bTV Репортерите в неделя, веднага след централната емисия на bTV Новините.

bTV Репортерите – събота и неделя, 14 и 15 февруари, 19.30 часа

Репортер: Ани Салич
Оператор: Иван Филчев
Монтажист: Илияна Чешмеджиева

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Ани Салич

Нов час и изненади в новия сезон на „Извън новините” с Ани Салич

Маги Малеева в „Извън новините”: „Обичах травмите си”

„Извън новините” с Ани Салич

Новините на Нова с Николай Дойнов и Ани Салич най-гледани

Ани Салич и Сашо Диков - двама водещи в едно предаване ДИКOFF