Актуално В програмата

9 „Оскар”-а в една филмова вечер днес(26.11.) от 20:00 часа по GTV!

Добави коментар

„Последният император” – филмът, който GTV ще излъчи тази вечер(26.11.) от 20:00 часа – е един от най-награждаваните в историята на киното.
Последният император
„Последният император” – филмът, който GTV ще излъчи тази вечер от 20:00 часа – е един от най-награждаваните в историята на киното.

Лентата на режисьора Бернардо Бертолучи („Последно танго в Париж”, „Мечтатели”, „Малкият Буда”) е отличена с 9 награди „ОСКАР” – за декори, монтаж, звукови ефекти, музика, костюми, операторско майсторство и трите най-престижни – за сценарий, най-добър режисьор и най-добър филм.

„Последният император” е биографична драма и проследява възхода и падението в живота на последния китайски император. Началото е поставено от възкачването му на престола и краткото му управление, когато императорът има абсолютната власт и е боготворен от половин милиард души. Минава се през абдикацията му вследствие на японските набези в земите му и се свършва с трагичната му участ да доизживее живота си като поредния обикновен работник в Народната република...

Дата на излъчване: 26-ти ноември, сряда, 20:00 часа
Повторение: 26-ти ноември, сряда, 01:00 часа
Биографичен, драма, 1987г.
Режисьор: Бернардо Бертолучи
Участват: Джон Лоун, Джоан Шен, Питър О’Тул, Виктор Уонг  и др.
Този текст е копиран от pоTV.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Последният император