Спорт Футбол

3-часов празничен концерт за откриване на Световното първенство по футбол по БНТ на 10 юни от 21:00 ч.

Добави коментар

3-часов празничен концерт за откриване на Световното първенство по футбол в Южна Африка, който БНТ ще излъчи пряко на 10 юни от 21:00 ч.
3-часов празничен концерт за откриване на , който БНТ ще излъчи пряко на 10 юни от 21:00 ч.

Световното първенство по футбол в Южна АфрикаПървото Световно първенство по футбол на африканския континент е планирано да започне на 11 юни 2010 г., но събитието ще стартира сериозно още предишната нощ с встъпителен 3-часов празничен концерт, който БНТ ще излъчи пряко на 10 юни от 21:00 ч.

Сред изпълнителите ще чуем Алиша Кийс, Black Eyed Peas,  K'Naan и Шакира. Обявен за най-развлекателното събитие, към днешна дата в Африка, концертът ще се проведе на стадион „Орландо” в Совето, предградие на Йоханесбург. Ще представи музикални изпълнения на международни суперзвезди в сътрудничество с големите африкански артисти, както и футболни легенди от миналото и настоящето, и известни личности от различни области.

Това тричасово празнично шоу ще обедини двете универсални страсти - футбол и музика - пред 30-хилядната публика на стадиона и ще бъде наблюдавано от милиони по целия свят. ФИФА избра носителя на наградата Еми - Кевин Уол и неговата компания Control Room за организиране и производство на концерта. Control Room е реализирала някои от най-големите и сложни събития в света, като например Live Earth 2007, на което 150 художници рисуваха на седемте континента в продължение на 24 часа, с цел повишаване информираността за изменението на климата.

"Ние вярваме, че спортът и музиката надхвърлят културни, езикови и географски бариери и чрез официалния празничен концерт за Световното първенство по футбол, Control Room ще представи картини и звуци за едно незабравимо, заслужаващо да се види събитие"
, каза Уол. Sony Music Entertainment/Вирджиния Рекърдс и FIFA издават благотворителен албум със супер звезди за предстоящата Световна купа по футбол в Южна Африка.

Концертът на 10 юни и албумът са част от благотворителен проект,
като всички нетни проходи на Sony Music ще бъдат дарени за благотворителни каузи, свързани с Африка, а всички нетни проходи на FIFA ще бъдат в полза на официалната кампания на 2010 FIFA World Cup™ "20 Centres for 2010", която ще създаде 20 центъра Football for Hope (Футбол за надежда) за обучение, здравна грижа и футбол за непривилегированите общности в Африка.

Компилацията се състои от 12 песни, между които Официалната песен за 2010 FIFA World Cup™, Waka Waka (This Time For Africa), написана и копродуцирана от Shakira и Freshlyground.  Освен нея са включени и още 2 официални химна - Sign of A Victory от R. Kelly и Soweto Spiritual Singers, и Game On на Pitbull, TKZee and Dario G.
Последната е официалната песен на Талисмана на първенството за Световното първенство. Тя ще бъде изпълнявана на всеки един мач в продължение на едномесечното съревнование в Южна Африка.

 "Развълнувани сме от възможността да направим концерт от такава величина, който да повдигне завесата на първото Световно първенство по футбол в Африка", каза генералният секретар на ФИФА - Джером Валке. "Това е свидетелство за универсалната и обединяваща сила на футбола и музиката и състезанието ще започне по правилния начин - с празник."
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Световно първенство по футбол 2010 , Футбол

Евро 2020 в каналите на Нова и БНТ - ТВ програма

БНТ 1 излъчва ЦСКА - „Клуж“ и „Лудогорец“ - „Антверп“

УЕФА отложи Евро 2020 за лятото на 2021

Вълнуващи футболни срещи и звезден уикенд от НБА през февруари по DIEMA XTRA

НОВА И БНТ ще излъчат УЕФА ЕВРО 2020