Филми Драма-комедии

11 А

Добави коментар

Сюжетът на „11 А” проследява историята на Лина (в ролята Яна Маринова)- бивша състезателка по спортни танци, която приема предизвикателство, за което отдавна е мечтала - да бъде преподавател по литература в елитна столична гимназия.

Българско заглавие: 11 А
Година на създаване: 2015
Премиерна дата: 29.01.2016
Сценарист: Николай Колев 
Режисьор: Михаела Комитова
Художествен ръководител: Георги Костов
Продуцент: Христо Христов – Корунд-Х ЕООД
В ролите: Яна Маринова, Ралица Паскалева, Ники Сотиров, Башар Рахал, Бойка Велкова и др.

Жанр: Комедия, драма
Продължителност в минути: 84 мин.
Държава: България
Разпространител: bTV Studios


Сюжетът на „11 А” проследява историята на Лина (в ролята Яна Маринова)- бивша състезателка по спортни танци, която приема предизвикателство, за което отдавна е мечтала - да бъде преподавател  по литература в елитна столична гимназия. На пръв поглед  Лина има всичко необходимо, за да се справи с работата - нужното образование, вродена доброта и състезателена борбеност. Но учениците, на които трябва да бъде класен ръководител, се оказват неконтролируеми и разглезени богаташки деца, на които не са им чужди наркотиците, алкохола, своенравието, бунтарския дух и надменността.

11 А

Най-голямата „война“, която предстои на Лина е с лидерките на класа Симона и най-добрата ѝ приятелка Наталия, за които най-висшата цел е да превърнат живота на всеки един преподавател в ад. Лина се оказва в най-безпощадното състезание, в което е участвала - да намери общ език с младежите и да провокира в тях интерес към вече забравените ценности, за които са писали Вазов, Ботев и всички български герои. Разбира се, за да постигне успех, новата учителка трябва да се докаже пред децата като играе по техните правила. А истинската битка се развива на дансинга  - под ритъма на хип-хоп и латино танците в завладяваща симбиоза между двата стила. 

11 А

Но Симона, Наталия и техните съученици не са единственото премеждие, с което ще се сблъска Лина. Тя трябва да надвие закостенелите разбирания на свои колеги, в ролята на една от които влиза Бойка Велкова. В същото време бивщата танциорка ще се опита да се справи с трусовете в личния си живот – отчуждаването на съпруга ѝ и бивш партньор на дансинга Иван (в ролята Башар Рахал) и стреса, завладял сина ѝ Христо. Единствен съюзник младата жена намира в лицето на своя колега - учителят по философия Асен Петров (в ролята - Ники Сотиров).

11 А

Въпросът е, ще успее ли Лина да спечели състезанието, от което зависят собствените ѝ щастие и мечти? Какви уроци ще ѝ предаде суровата реалност и ще запази ли собствените си добродетели? Каква е разликата между очакванията и действителността в преследването на собствените мечти и достатъчна ли е „голата“ доброта, за да пребориш моралния упадък на съвременното общество?
Сценаристът на „11 А” Николай Колев е работил по проекта цели две години, използвайки личния си опит като учител  и с изградените реалистични образи печели наградата „Пегас“ на националния конкурс за дебютна литература „Южна пролет“ в Хасково. Продуцент на лентата е Христо Христов, а режисьор - Михаела Комитова.
 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Яна Маринова , Башар Рахал , 11 А

Башар Рахал

Йорданка Христова и Башар Рахал в "Като две капки вода"

"Първия път" на Христо Стоичков – в първото издание на „Бездомното шоу на Башар Рахал”

„Бездомното шоу на Башар Рахал” в ефира на bTV през есента

Жана Бергендорф взе урок по актьорско майсторство от Башар Рахал