Филми Екшъни

10,5 по скалата на Рихтер

2 коментара

Земята се превръща във всепоглъщаща паст в деня, в който най-страшното земетресение в историята на човечеството разтърсва света.
10,5: Apocalypse, САЩ, 2004

Екшън

Примиера: 23.05.2006
Режисьор: Джон Лафия

Участват: Ким Дилейни, Бо Бриджис, Лиан Адачи, Майкъл Адъмдуайт, Еми Анеке, Хейдън БаптистСиатъл – на зазоряване. Земята е разтресена със степен 7.9 по скалата на Рихтер. От век насам това е най-голямото природно бедствие по Западното крайбрежие на Съединените щати. Последващият трус със степен 8,4 поразява Северна Калифорния; земята се разцепва и поглъща цял влак.

Доктор Саманта Хил (Ким Дилейни), експерт по земетресенията, и президентът на САЩ (Бо Бриджес) започват надпревара с времето, от която зависи животът на милиони хора. Изобразен с майсторски визуални ефекти, Апокалипсисът, започнал на 700 километра под земната повърхност, приема ужасяващи размери.

"10.5" е типично съчетание от динамичен драматизъм и екстремно бедствие.

Режисиран от Джон Лафиа ("Мъртва зона"), филмът "10,5 по скалата на Рихтер" е епична драма за сблъсъка между човешката воля за оцеляване и природните стихии.

След опустошителното земетресение, променило географията на САЩ, втори трус заплашва да доведе до още по-голяма катастрофа, достигайки до двата най-големи ядрени реактора. Президентът отново се обръща за помощ към д-р Саманта Хил, но този път човекът, който може да предотврати бедствието, е само един – нейният баща. Публикуването на този текст е без разрешение на рotv.bg
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Ким Дилейни , 10,5 по скалата на Рихтер

Нови мини-сериали по Hallmark през август

Ким Дилейни (Kim Delaney)