Актуално В програмата

​10-годишен математик и детски духов оркестър на финала на България търси талант

Добави коментар

10-годишният математик Калоян Гешев и детският духов оркестър “Джуниър бенд” са участниците от втория полуфинал в “България търси талант”, които продължават напред към финала в края на този месец.

На сцената на шоуто в неделя вечер по bTV конкуренцията беше повече от сериозна, с отлично замислени и подготвени от участниците номера, които те представиха с изключителен хъс и професионализъм. Вторият полуфинал в седмия сезон на "България търси талант" беше благотворителен, а bTV Media Group ще дари приходите си от sms-гласуването на зрителите на школата по спортни танци "Импулс – Велинград 2002". Инциативата се реализира като част от социално отговорния проект на медията “Добрият пример”. Kлубът oт Велинград е този, в който танцуваше един от незабравимите, слънчеви участници в този сезон - 18-годишният Атанас Клечаров. В негова чест децата от школата изпълниха емоционален танц, озаглавен “Наско и приятели”, като просълзиха журито и зрителите пред екрана, а десетки хиляди подкрепиха каузата.

Всичко по темата вижте в potv.bg

10-годишният Калоян Гешев от София, ученик в четвърти клас, се представи забележително със скоростни математически изчисления, които той пресметна дори със завързани очи. Зрелищното му решаване на задачи за секунди успя да впечатли зрителите, които му отредиха първото място по вот и го изпратиха на финал.

Този текст е копиран от pоTV.bg

Веднага след него по брой гласове на зрителите и с три гласа от журито се наредиха децата от училищния духов оркестър от Велико Търново – “Джуниър бенд”. Те завладяха сцената с енергична комбинация от три произведения, която стартира с “Рапсодия в синьо” на Джордж Гершуин, последва “Happy” на Pharrell Williams и завърши с “I feel good” на James Brown.

Този текст е копиран от pоTV.bg

Седмият сезон на “България търси талант” върви към своята кулминация, а до финала остава само един полуфинал - тази неделя, 23 май от 20:00 ч. по bTV. В него ще се представят последните 12 нереално талантливи участници, а само двама от тях ще стигнат до финала, където ще се срещнат с Калоян Гешев, “Джуниър бенд”, Мерт Дерменджиев, Евгения Кринчева и 5-мата, получили Златен бутон.

Първоначално публикувано в сайта потв.бг

И тази година, феновете на предаването ще имат възможност да “спасят талант”, ако фаворитът им не е сред продължаващите напред. Веднага след третия полуфинал, на 23 май, в рамките на 24 часа те ще могат да гласуват за любимеца си и да изпратят на финала този, който събере най-много гласове в “СПАСИ ТАЛАНТ”.

PoTV.bg е сайтът за тв новини и сериали онлайн.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: България търси талант

Финалът на “България търси талант” с жестов превод за първи път

Последен полуфинал в "България търси талант" с най-вълнуващите таланти

Благотворителен втори полуфинал в “България търси талант”

Специална песен за “България търси талант” в последния кастинг-епизод

Екстремен колоездач, мъже на токчета и страхотен джаз в "България търси талант"