Други

Отечествен фронт

NOVA • От 0/5

Социален ъндърграунд, 2006

Отечествен фронтПроектът "Отечествен фронт" е предаване за социалния ъндърграунд. Ето защо и името му не е избрано случайно.

С него създателите на предаването показват онази тънка невидима фронтова линия, на която стоят милиони българи и се борят с всекидневните си проблеми в нашето отечество.

От студиото на "Отечествен фронт" известният с острия си език журналист Мартин Карбовски посредством много репортажи разказва историите на обикновените хора, показва техните проблеми и всичко онова, за което обществото и държавата си затварят очите и отвръщат глави.

Някои от тези хора са и гости в студиото, за да разкрият още детайли от собствената си история и да бъдат извадени от естествената среда.

Проектът е свързан с концепцията на реалната телевизия и новините за малките хора, които все повече пробиват слоя на политическата новина. Уникалността на "Отечествен фронт" е в субективното отношение на камера и водещ към историята и "случването" в средата, където са се развивали и се развиват събитията – без изваждане на личността и случката от нейната среда и контекст.

Проектът е фокусиран върху "непотърсените" хора, за които пише в местните вестници, в местните новини – техният личен разказ за това, което им се е случило и ги е извадило от дълбоката анонимност на бита и пребиваването им в определена обществена страта.

Още за Мартин Карбовски, Отечествен фронт

Какво е твоето мнение?

Виж мнения за Отечествен фронт (0 коментара)

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg