Предавания Кулинарни

„Щипка сол” с българката Силвена Роу по bTV

Добави коментар

Топ кулинарната звезда на Великобритания - българката Силвена Роу в новия проект на bTV „Щипка сол”

Топ звездата на Великобритания – българката Силвена Роу, се завръща в родината си тази есен, за да предизвика зрителите на bTV да участват в суперуспешен интерактивен формат по лиценз на британско шоу – „Щипка сол”. Провокацията ще се излъчва в праймтайма на телевизията и ще докаже, че дори ежедневните дейности могат да бъдат изключително социални и забавни.

Феноменът Силвия Роу – шеф - готвач, телевизионно лице и писател, е смес от множество разнообразни подправки. Родена в България, романтичното и бохемско отношение на баща ѝ към живота и готвенето, засява своето семето в душата й. Скорошно пътуване до корените ѝ в Източното Средиземноморие, за да изучи традициите на гастрономията в Отоманската империя, служи като вдъхновение за бестселъра ѝ “Purple Citrus and Sweet Perfume”. 

Част от кариерата на Силвена са редица изискани лондонски вечери за знаменитост – от кралски особи до рок звезди, а вдъхновяващия ѝ стил на готвене я води до позицията на кулинарен консултант във филма на Дейвид Кроненберг от 2007 г. „Eastern Promises”. Заразителната ѝ личност често „осветява” телевизионния екран и тя е редовен гост в предаването „Saturday Kitchen” по BBC. Зашеметяващият ѝ външен вид, искреното ѝ мнение и изключителни кулинарни умения са споделяни и в предаванията с национален обхват във Великобритания – „This Morning” в ITV, „Good Food Live” и „My Kitchen” по UKTV Food.

„Щипка сол” с българката Силвена Роу по bTV
Специалист в източно средиземноморската кухня, подходът на Силвена е смел, уханен и чувствен, но преди всичко вкусен. Съвсем скоро Силвена беше специален гост-готвач и жури в шоуто  „Time Machine Chefs” по ABC, а най-новото ѝ шоу „Country Show Cook Off” се излъчи по BBC 2.

Книги:

  • Supergrub: Dinner-party Bliss on a Budget, Collins, 2004
  • Feasts: Food for Sharing from Central and Eastern Europe, Mitchell Beazley, 2007
  • Genesis Breast Cancer Prevention Diet- London 2007
  • The Eastern and Central European Kitchen: Contemporary & Classic Recipes, Interlink, (ISBN 1566566789, 2008)
  • Purple Citrus and Sweet Perfume: Cuisine of the Eastern Mediterranean, Hutchinson, (ISBN 9780091930967, 2010)
  • Orient Express, Hutchinson, (ISBN 9780091930950, 2011)

Награди:

  • 2007: Glenfiddich Food and Drink Award-London
  • 2011: Gourmand Award - Paris

 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Щипка сол

Какво мисли Евгени Минчев за корнишоните?

Дони свири на чушка в „Щипка сол” по bTV

Теди Кацарова с африканска зебра в „Щипка сол”