bTV

Хари Потър” по bTV Cinema през октомври

bTV CINEMA • От 0/5

През октомври bTV Cinema ще предложи на феновете на Дж. К. Роулинг четири филма от култовата приказка за младия магьосник Хари Потър. Лентите от най-касовата поредица на всички времена ще се излъчват всеки петък от 21:00 часа с повторение в събота от 12:00 часа.

„Хари Потър и Философският камък”

На 5 октомври зрителите на bTV Cinema ще се срещнат с младият магьосник  в екранизацията на първия бестселър на Джоан Роулинг – „Хари Потър и Философският камък”. Започва историята за момчето, което на 11-тия си рожден ден научава, че покойните му родители са били могъщи магьосници и че самото то притежава уникални магически способности.
Хари е приет да учи в училището за магия и вълшебство Хогуортс, където го очакват незабравими приключения. В училището той намира дом и семейство, каквито винаги са му липсвали.

„Хари Потър и стаята на тайните”

На 12 октомври в „Хари Потър и стаята на тайните” по bTV Cinema колите летят, дърветата отвръщат на удара и един загадъчен домашен дух се появява, за да се опита да попречи на Хари да не попадне за втора поредна година в света на магьосничеството. Този път в Хогуортс паяците говорят, писмата четат конско, а способността на Хари да общува със змии настройва приятелите му срещу него. Кървав надпис на стената предупреждава: Стаята на тайните е отворена. Хари, Рон и Хърмаяни ще имат нужда от всички свои магически способности и много смелост, за да спасят училището за магии в тази завладяваща адаптация на втория роман на Дж.К.Роулинг. Ще бъдете изумени и вкаменени, защото Хари Потър доказва, че е нещо повече от магьосник – той е герой.

„Хари Потър и затворникът от Азкабан”

В „Хари Потър и затворникът от Азкабан”, който bTV Cinema ще излъчи на 19 октомври в 21:00 часа Хари, Рон и Хърмаяни са вече тийнейджъри, които се завръщат в Хогуортс, за да започнат третата година от обучението си. Но съдбата на Хари, както и на цялото общество на магьосниците, се оказва повече от мрачна. Сириус Блек, обвинен за пробуждането на злия Лорд Волдемор, успява да избяга от затвора. Единствената следа за това накъде се е отправил той, са думите на стражите от Азкабан, които са го чули да бълнува в съня си „Той е в Хогуортс… Той е в Хогуортс”. Хари вече не е в безопасност, дори и между стените на училището за магьосници.

Хари Потър и Орденът на феникса


В последния петък на октомври – на 26 – ти, зрителите на bTV Cinema ще гледат „Хари Потър и Орденът на феникса”. Лятото минава и когато Хари се завръща в Хогуортс той разбира, че обществото на магьосниците продължава да отрича, че Волдемор се е завърнал; министерството на магията вярва, че Дъмбълдор лъже и на всичко отгоре е назначен нов преподавател по Защита срещу черни изкуства. Цялото общество на магьосници се оказва в смъртна опасност, а бъдещето на магията зависи от Хари Потър и Ордена на феникса.
Новият преподавател, назначен от министерството, професор Долорес Ъмбридж оставя младите магьосници неподготвени да се защитят срещу тъмните сили, които заплашват тях и цялото общество на магьосниците. Това провокира Хармаяни и Рон да притиснат Хари и да го накарат да действа. Хари започва да се среща тайно с малка група студенти, които се наричат „Армията на Дъмбълдор” и заедно с тайния орден, носещ името „Орденът на феникс”, започват да подготвят младите магьосници за предстоящата битка.

Още за Хари Потър и затворникът от Азкабан, Хари Потър и орденът на феникса, Хари Потър и стаята на тайните, Хари Потър и философският камък

Какво е твоето мнение?

Виж мнения за Хари Потър” по bTV Cinema през октомври (0 коментара)

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg