Най-безкомпромисният кулинарен критик на Австралия, Матю Еванс, зарязва градския живот, за да вкуси от ежедневието в малката ферма в Тасмания – австралийският остров с формата на сърце.
Поредицата чертае новия път на Матю – от живота в най-големия и динамичен град в Австралия до живота в провинцията на самотна част от острова. Той с нетърпение очаква да постави на сериозно изпитание вярването си, че трябва да сме директно свързани с храната си, като я отглеждаме или развъждаме сами, или като си я набавяме от местни производители.
Във вечното си търсене на качество и автентичност той посещава майстори производители на храна, живеещи в тучните долини, разположени на крайбрежните краища или сгушени в малки градчета из острова. Всички те споделят пълното посвещаване на естествените и традиционни методи на земеделието, отразяващи се в уникалния им начин на живот и работа. Тези тясно специализирани производители демонстрират на Матю как се прави сирене, как се селектират прасета, как се скубят пилета, как се приготвя сайдер и най-важното – предлагат му нестихващо вдъхновение и подкрепа. Той им се отплаща с това, което може да прави най-добре – да готви великолепни ястия с отгледаните от тях продукти.