Гледайте надпреварата за Националната кулинарна купа по Фиеста ТВ и ще разберете какво е висш гастрономичен пилотаж, а също защо професионалните готвачи умират млади. Цветът на българската кулинария се състезава за приза Готвач на годината под строгия арбитраж на журито, излъчено от Асоциацията на професионалните готвачи.
Участниците трябва да покажат умения си в ограничено време и да не допускат адреналина да повлияе на вкуса на ястието.
В първия кръг участниците сами определят менюто, а във втория се състезават в тъй наречения black box и трябва да изпълнят цяло меню в ограничено време, като при това спазят залога, който сами са вдигнали.
Гледайте „Националната кулинарна купа” по Фиеста ТВ в понеделник от 9.00, сряда от 19.30, петък от 23.00 и неделя от 10.30 ч.