ТВ анонси ТВ анонси

Още за добавките в храната в „Какво ядем”

Добави коментар

Ако не можете да произнесете някоя от съставките, изписани на етикета, по-добре не купувайте продукта.
Моно и диглицерит,  натриев цитрат, диетичен калиев фосфат, натрий без лактатен цвят, натриев бисулфит, пиросулфат… нашата храна съдържа подобни неапетитно звучащи съставки.


Модерният градски човек всекидневно поглъща с храната си едни 6%, които не са точно храна. Доматите са покрити с газ, за да са червени, ябълките с восък, за да са сочни, сиренето е снежнобяло и трае с месеци…

Храната на постиндустриалната епоха се е променя много бързо, а телата ни – не. Всички знаем, че е важно да се храним правилно, но естествената храна изисква грижи, време и усилия. Пък и не всеки е готов да мине на диета от спелта, киноа и кълнове.

Не, няма да ви караме да се чувствате виновни, но е добре да сте информирани, а за това има грижата кулинарната енциклопедия „Какво ядем” от 16.30 и 23.00 ч. в събота и неделя.

И един съвет:  ако не можете да произнесете някоя от съставките, изписани на етикета, по-добре не купувайте продукта.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Какво ядем

Прости въпроси и шокиращи отговори в петия премиерен сезон на „Какво ядем?“

„Какво ядем”, новото предаване по bTV Lady