Discovery Channels

Discovery Channel по следите на Харви и Ирма

0/5

Discovery Channel по следите на Харви и Ирма

Непосредствено след опустошителното преминаване на два от най-мощните урагани, Discovery Channel отправя задълбочен поглед към причините, поради които тези огромни бури продължават да се превръщат във все по-големи и по-силни бедствия, заплашващи стотици хиляди животи и причиняващи щети за милиарди долари. Водещи метеоролози, учени и инженери, които изследват ураганите, ще търсят отговори на всички въпроси около тези унищожителни бури в „Чудовищните урагани Харви и Ирма“ на 8-и октомври, от 21:00 ч. по Discovery Channel.

„Тези два урагана са не просто призив за пробуждане за жителите на крайбрежните райони, но също така и към учените, които работят върху установяването на произхода и структурата на тези опустошителни метеорологични събития“, заяви Каролин Перез, вицепрезидент „Продукция“ на Science Channel. „Както Харви и Ирма доказаха, тези бури могат да бъдат както непредвидими, така и смъртоносни и колкото повече знаем за техния произход и продължителност, толкова по-подготвени ще бъдем за следващото катастрофално събитие.“


В рамките на малко повече от две седмици два огромни урагана се спуснаха през Атлантическия океан - зашеметяващ удар какъвто историята не бе виждала досега. Бавнодвижещият се ураган Харви от четвърта категория с широчина от 280 мили удари Тексас с ветрове със скорост от 130 мили в час и 50 инча дъжд само в областта на Хюстън. Когато най-после спря дъжда, Харви остави опустошителна следа, повреждайки или унищожавайки близо 185 000 домове и 1000 бизнеса, измествайки 32 000 жители и оставяйки 300 000 без електричество. Въпреки че водите все още не са се оттеглили напълно, Федералната агенция за управление при извънредни ситуации (FEMA) изчисли, че разходите за почистване след урагана Харви ще струва около 200 милиарда долара, включително и за близо половин милион души, които кандидатстват за федерална помощ при бедствия.

След това, на 27-и август, метеоролозите започнаха да следят урагана Ирма край бреговете на Африка. Преминавайки през Атлантическия океан, той се разрасна и засили. До 5-и септември Ирма се превърна в звяр от пета категория, който бе широк близо 425 мили с максимални ветрове от 185 мили в час. Мощният ураган прекоси Карибите по пътя си към Флорида. Ако това не бе достатъчно, ураганът Мария – отново буря от пета категория, понастоящем причинява щети на Карибите.

Какво е твоето мнение?

Виж мнения за Discovery Channel по следите на Харви и Ирма (0 коментара)

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg