ТВ програма National Geographic Channel - Понеделник, 28.01.2019

00:051989: Годината на съвременния свят - Зората на цифровия свят - Няма друга година, която да е изиграла толкова ключова роля в оформянето на настоящето ни като 1989 г. Три десетилетия по-късно правим преглед на емблематичните събития, които продължават да г25 мин.
Документално
00:301989: Годината на съвременния свят - Революциите по света - Поредицата представя драматичен преглед на революциите по света през годината. От дръзките протести на площад Тянанмън до падането на Берлинската стена - промените в глобалната политика през 198930 мин.
Документално
01:00Долината на успеха - Грешка в сегментирането - Умиращият Нетскейп предприема драстични мерки, за да се възроди като високо технологичен новатор. Патерно и Крайзелман се опитва да запазят сайта във фокуса на виртуалните общности.55 мин.
Документално
01:55Долината на успеха - Фатална грешка - Андрийсън се установява в АОL. Барксдейл продължава с антритръстовото дело срещу Майкрософт. Патерно и Крайзелман отчаяно се опитват да спасят TheGlobe.com.45 мин.
Документално
02:40Сервиз SOS - Volvo P1800 - Тим Шоу и майсторът-механик Фъз Тауншенд са запретнали ръкави и издирват харизматични коли с достойни собственици, които да зарадват като върнат гордостта им обратно на пътя - там, където й е мястото.45 мин.
Документално
03:25Мегаполиси - Сао Паоло - Сметището на Сао Пауло, Бандейрантес притежава една от най-модерните технологии за преработка на сметта. Вижте историята на работниците на сметището, чийто статут се е променил заради новата рециклираща система на мегаполиса.25 мин.
Документално
03:50Изоставени - Хартиена фабрика в Мейн - Екипът изследва стара фабрика за хартия. Джей трябва да убеди собствениците, че той също желае да съхрани историята на фабриката.20 мин.
Документално
04:10Сервиз SOS - БМВ 2002 Турбо - БМВ 2002 Турбо е представено на Франкфуртсткото мото изложение през 1973. То е първата европейска кола с турбо двигател в серийно производство. Произведени са само 1672 броя, но с този модел БМВ се превръща в всепризната свет45 мин.
Документално
04:55Не казвайте на майка ми... - Лагос - Диего Бунюел разглежда великолепието на Лагос, за да разбере защо нигерийския мегаполис е един от най-бързо растящите градове в света.20 мин.
Документално
05:15Изоставени - Бирена фабрика Пабст - Екипът издирва съкровища в изоставения главен офис на пивоварна Пабст - комплекс от 1844 г.20 мин.
Документално
05:35Brain Games - Движение - Изследваме как мозъкът улавя, интерпретира и реагира на движението, и ще открием колко лесно може да бъде изигран.25 мин.
Документално
06:00Изоставени - Фабрика за дантели в Скрантън - Екипът разследва изоставена фабрика за дантели и разкрива тайните й, включително боулинг писта.20 мин.
Документално
06:20Господари на войната - Специални операции - Момчетата попадат на картечен пистолет МП5, но собственикът води трудни преговори.20 мин.
Документално
06:40Тайнствени досиета 2 - Седящият Бик - Военни анализатори и словесната история може би ще изчистят името на великия индиански вожд, когото мнозина обвиняват за кръвопролитие през 1876.20 мин.
Документално
07:00Мегаструктури от Втората Световна - Японска суперкрепост - Април 1945. Япония започва да губи войната в Пасифика. Чрез свирепа военна операция американците печелят поредни битки и бързо завземат територии към целта си - Япония. Японците решават, че остров60 мин.
Документално
08:00Древните мегаструктури - Мачу Пикчу - Построен в чест на владетеля Пачакути, създател на Инкската империя, Мачу Пикчу е смятан за един от най-величествените паметници в света.60 мин.
Документално
09:00Древните мегаструктури - Ангкор Ват - Над 30 години отнема построяването на Ангкор Ват - величествения храм в чест на бог Вишну, и намиращ се в сърцето на камбоджанската джунгла.60 мин.
Документално
10:00Морски вълци: Северът срещу Юга - Фронтова линия - Сезонът за улов на червен тон във Външните плитчини на Северна Каролина започва. Рибарите от Нова Англия проследяват миграцията, за да си пробват късмета. Но най-ниската квота досега означава, че няма да 1 ч. 5 мин.
Документално
11:05Гранична сигурност: Латинска Америка - Нелегални играчки - На летище в Колумбия митничарите са на щрек за организирана криминална дейност. Днес скенерът разкрива незаконно вещество в куфар. Междувременно на моста между Колумбия и Еквадор митничарите спира25 мин.
Документално
11:30Гранична сигурност: Латинска Америка - Свещени долари - Митничарите на летище в Колумбия откриват куфар с доста голямо количество пари. Нищо не може да изненада опитния екип, но когато откриват, че собственикът на куфара е монахиня, са слисани.30 мин.
Документално
12:00Разследване на самолетни катастрофи - Взривоопасно доказателство - Минути след излитането си от летище Кенеди полет 800 е разкъсан от мощна експлозия. Заради вероятността това да е терористичен акт, ФБР се присъединява към разследването. А то ще се превър60 мин.
Документално
13:00Разследване на самолетни катастрофи - Ужас над Египет - Няколко минути след излитането си от египетския курортен град Шарм Ел-Шейх, самолетът превозващ руски туристи се разбива. Международен екип от следователи се събира в района на катастрофата.60 мин.
Документално
14:00Мегаструктури от Втората Световна: Военните влакове на Хитлер - Мегаструктури от Втората Световна: Военните влакове на Хитлер - Железницата е кръвоносната система на нацистката империя - обширна мрежа, разпространяваща амбицията за контрол над Европа. Пре60 мин.
Документално
15:00Архитектите на древния свят - Архитектите на древния свят - Предаването изследва как древните народи са закодирали тайни в своите най-забележителни архитектурни творения и как съвременните учени се учат да ги разшифроват.60 мин.
Документално
16:00Разгадаването на Атлантида - Разгадаването на Атлантида - Джеймс Камерън е продуцент на филма, в който екип от експерти издирва, разкрива и изследва артефакти като археологически находки, ръкописи, сателитни фотографии и всичко свързано с разгадаването на60 мин.
Документално
17:00Произход: Пътешествието на човечеството - Искрата на цивилизацията - Овладяването на огъня ни дава силата да създаваме, разрушаваме и трансформираме. Научили сме се до каква степен можем да го контролираме. Огънят ни е променил биологично и ни е пренесъл 60 мин.
Документално
18:00Произход: Пътешествието на човечеството - Да надхитриш смъртта - Човешкият вид непрестанно се въоръжава срещу супермикроби и супервируси: живи организми, които атакуват телата ни, адаптират се към лекарствата и еволюират. Постигнали сме невероятен напредъ60 мин.
Документално
19:00Япония: Между земята и небето - Синият остров - Япония е архипелаг с неизмерими природни богатства. Южните острови Шикоку, Коншу и Окинава, с тяхната спокойна атмосфера, са люлката на японската духовност.60 мин.
Документално
20:00Сървайвър: Обратно към примитивното - Екстремни равнини - Хейзън Одел предприема екстремни предизвикателства за оцеляване в най-големите равнини в света - тук природните стихиите и липсата на храна и вода превръщат оцеляването в непрестанна битка.60 мин.
Документално
21:00Морски вълци: Северът срещу Юга - Не е по нашата част - Сезонът за улов на червен тон във Външните плитчини на Северна Каролина започва. Рибарите от Нова Англия проследяват миграцията, за да си пробват късмета. Но най-ниската квота досега означава, че ням60 мин.
Документално
22:00Разследване на самолетни катастрофи - Смъртоносна надпревара - Шест изтребителя от времето на ВСВ се подготвят за участие в авиосъстезанията в Рино. Те ще прелетят 12-километров овал със скорост почти 720 км/ч, а пилотът на модифицирания самолет Мустанг P60 мин.
Документално
23:00Летищна сигурност: Перу - Епизод 11 - Екипите по сигурността на летището в Лима работят денонощно за спирането на нелегални дейности. Най-голямата заплаха е трафикът на кокаин. Двама украинци са заловени с кокаин. Единият може би е измамил другия, а полиц60 мин.
Документално

Програма на National Geographic Channel за Понеделник. Възможни са промени в предварително обявената тв програма.

» ТВ програма на National Geographic Channel за следващия ден

Не пропускайте

Легенда

Телевизия

Популярно в poTV.bg