ТВ програма National Geographic Channel - Неделя, 24.03.2019

00:00Тайните на Стоунхендж - Тайните на Стоунхендж - Като допълнение на филма от 2009 г. и с помощта на интервюта и оригинални кадри представяме новите открития. Филмът ни връща 4 500 години назад, в света на Стоунхендж и Пьомелте, поставяйки акцент върху изсл60 мин.
Документално
01:00Линиите в Наска: Древни тайни - Линиите в Наска: Древни тайни - Присъединяваме се към съвременни учени в тяхното изследване на огромните геометрични рисунки, създадени от племето Наска преди 2000 години в сухата пампа на Перу.55 мин.
Документално
01:55Изгубените съкровища на Египет - Гробница в пирамидата - Защо великите египетски фараони са се отказали от пирамидите в Гиза и са избрали тайната Долина на царете за погребенията си. Спускаме се 100 метра под земята, за да проучим първата гробница, постро45 мин.
Документално
02:40Разглоби ме - Британски класики - Ферари, Порше,Ламборгини и Алфа Ромео са легендарни, но дали екипът може да намери такава спортна легенда под 1000 лири?45 мин.
Документално
03:25Лудите учени - Робот-баскетболист - Джон заедно със Стийв Норис, дизайнер на роботи, построявта огромно, но и проблематично, съоръжение.25 мин.
Документално
03:50Уличен Гений - Гърмежи и бира - Тим демонстрира действието на барута в четири различни комбинации - във вода, въздух, пясък и частичен вакум. Кой взрив ще е най-мощен?20 мин.
Документално
04:10Разглоби ме 2 - Суинг от 60-те - Тази седмица двата екипа издирват мото икони от 60-те, за да проверят кой може да спечели повече от продажба на стари части.45 мин.
Документално
04:55Лудите учени - Стрела на моравата - Джон и Лен Пуч комбинират две от изобретенията на Лен, за да получат екстремно влакче в градината.20 мин.
Документално
05:15Уличен Гений - Огън и вода - Тим Шоу провежда откачени експерименти за обикновения човек: той се опитва да измие колата си за секунда и да получи безплатна храна.20 мин.
Документално
05:35Brain Games 4 - Позитивно мислене - Чувате ли понякога вътрешния си критик, който ви пречи да се представите по най-добрия начин? А ако има начин да промените това, което ви казва той и да подобрите постиженията си? Според изследване позитивното мислене м25 мин.
Документално
06:00Претопяване - Новодошлите - Трима ловци на съкровища се борят с пазара и конкуренцията - издирват ценни метали в нестандартни места и ги претопяват за печалба.20 мин.
Документално
06:20Мегаполиси - Лас Вегас - Ще видите важната роля на американската електрическа мрежа и ще научите какво се случва при авария. Изключителните генераторни и разпределителни системи в Лас Вегас са преработени с цел защита от евентуални сривове.20 мин.
Документално
06:40Тайнствени досиета 2 - Исак Нютон - Нов поглед към големия физик: ново изследване на трудовете му твърди, че той не е толкова логичен, колкото предполага имиджът му.20 мин.
Документално
07:00Разследване на самолетни катастрофи - Взривоопасно доказателство - Минути след излитането си от летище Кенеди полет 800 е разкъсан от мощна експлозия. Заради вероятността това да е терористичен акт, ФБР се присъединява към разследването. А то ще се превър60 мин.
Документално
08:00Разследване на самолетни катастрофи - Ужас над Египет - Няколко минути след излитането си от египетския курортен град Шарм Ел-Шейх, самолетът превозващ руски туристи се разбива. Международен екип от следователи се събира в района на катастрофата.60 мин.
Документално
09:00Разглоби ме 2 - Извън рамката - Двата екипа се състезават да спечелят повече пари от покупки на стари коли, разглобяването им и продажбата им на части.60 мин.
Документално
10:00Разглоби ме 2 - Коли за над 100 бона - Двата екипа получават предизвикателството да купят и разрушат кола, която е струвало повече от 50 хил. лири (днешни пари), когато е била нова.60 мин.
Документално
11:00Невероятна машина - Революцията на роботите - Макс и Миша ще се запознаят с някои от най-работните машини в света. Ще видят огромни дървосекачни машини, ще научат повече за екипната работа на дроновете и ще разкрият как механичен костюм може да ви позволи60 мин.
Документално
12:00Сервиз SOS - Лотус Елис - Тим и Фъз се заемат с реставрацията на британската джобна ракета Лотус Елис от 1997 г. Собственичката на колата има здравословни проблеми и майка й е написала писмо до екипа с надеждата, че те ще успеят да върнат усмивката на дъщ60 мин.
Документално
13:00Пресушаване на Алкатрас - Пресушаване на Алкатрас - С помощта на визуални ефекти от последно поколение пресушаваме водите около небезизвестния остров Алкатрас, за да разкрием тайните му. Без вода Санфранциският залив е обаятелно, но и хаотично място.60 мин.
Документално
14:00Морски вълци: Северът срещу Юга - Северен гняв - След четири скучни сезона във Външните плитчини капитан Тиджей От е решен да докаже, че е достоен съперник. В сезон, когато северняшките лодки ловят по-успешно от всякога, южняците не се предават въпреки не60 мин.
Документално
15:00Разследване на самолетни катастрофи - Смъртоносно снижение - Полет 780 на Катай Пасифик от Индонезия до Хонконг се намира над Южнокитайско море, когато двигателите на самолета отказват. Капитанът минава на ръчно управление и успява да активира единия двиг60 мин.
Документално
16:00Разследване на самолетни катастрофи - В бурята - Приближаващият се към Шарлот, Северна Каролина, полет 1016 на Юес Еър внезапно е погълнат от интензивен дъжд, затрудняващ видимостта от кабината. Самолетът катастрофира. Оцелелите пилоти настояват пред след60 мин.
Документално
17:00Разследване на самолетни катастрофи - Изгубеният самолет - Пътуващият за Катманду самолет на Тай Еъруейз лети буквално над върховете на Хималаите, но се разбива в отдалечена скала на 3500 м надморска височина. Но мястото на катастрофата е твърде далеч от 60 мин.
Документално
18:00Историята за Бог с Морган Фрийман - Апокалипсис - Яростните катаклизми преизпълват свещените книги. Фрийман поглежда в бъдещето, за да види как ще свърши светът. Среща хора от цял свят, вкл. с поправил се ислямски терорист и психолог, който обяснява защо 60 мин.
Документално
19:00След милион години - първи сезон - Енергия отвъд Земята - Свръхконсумацията на енергия и ресурси ни води до момента, в който или трябва да създадем решение на проблемите, или да търсим други планети за населване. Човекоцентрираният възглед ли е правилният60 мин.
Документално
20:00Произход: Пътешествието на човечеството - Искрата на цивилизацията - Овладяването на огъня ни дава силата да създаваме, разрушаваме и трансформираме. Научили сме се до каква степен можем да го контролираме. Огънят ни е променил биологично и ни е пренесъл 60 мин.
Документално
21:00Чернокожите фараони: Империя от злато - Чернокожите фараони: Империя от злато - Представяме земя на пирамиди, злато и древни съкровища. Но това не е Египет. Територията на днешен Судан някога е била дом на прославеното царство Куш. Археолозите ползват все60 мин.
Документално
22:00Съкровищата на Тутанкамон: Златният фараон - Съкровищата на Тутанкамон: Златният фараон - Хауърд Картър открива гробницата на Тутанкамон през 1922 г. Но през следващите десетилетия много от безценните й съкровища са разпръснати по музейни складове. Сега в60 мин.
Документално
23:00Изгубените съкровища на Египет - Царицата воин - Археолозите изследват една от най-великите жени фараони в историята - Хатшепсут. Екип учени, работещ около нейния емблематичен храм, открива следи от царуването й. Рядка находка предизвиква проучване, което60 мин.
Документално

Програма на National Geographic Channel за Неделя. Възможни са промени в предварително обявената тв програма.

» ТВ програма на National Geographic Channel за следващия ден

Не пропускайте

Легенда

Телевизия

Популярно в poTV.bg