ТВ програма History - Неделя, 27.01.2019

00:55Изковани в огъня: Копие за лов на лъвове Четирима ковачи майсторят брадвичка от късове стомана. Двамата финалисти ще трябва да изработят смъртоносно масайско копие за лов на лъвове. Кой ще нададе победен рев и ще си тръгне с55 мин.
Документално
01:50Загадъчни антиквари: Въоръжени и опасни Момчетата проучват защо и как средновековни доспехи са били захвърлени и след това открити в пустинята на Аризона.55 мин.
Документално
02:45Американски антиквари: Кодексът на антикварите Момчетата получават ценна информация от друг антиквар, но дали той е наистина приятел или е конкурент? Най-голямата трудност е сключването на сделка с Кръстника на колекционерите.50 мин.
Документално
03:35Надпревара за находки: Тексас: Още пари, Моу Пригоф Купувачите са изумени, когато се оказва, че ще се надпреварват с над 100 други участници в търг за складове в Лонгвю. Конкуренцията е сериозна. Кой ли ще бъде с най-голяма печалба?20 мин.
Документално
03:55Надпревара за находки: Тексас: Добрия, Лошия и Гладния Купувачите пристигат нахъсени за участие в търг за склад, принадлежал на починал магнат. Кой обаче разполага с нужните пари и нерви, за да спечели?25 мин.
Документално
04:20НАДПРЕВАРА ЗА НАХОДКИ: Катастрофа Късметът на Джаръд и Бранди не им изневерява при търговете в Ориндж Каунти. Дейв пък не е виждан наоколо от доста време - дали не подготвя буреносно завръщане?25 мин.
Документално
04:45НАДПРЕВАРА ЗА НАХОДКИ: Нека Богът на търговете да е с теб Купувачите се завръщат за участие в прочутите търгове на хранилища в Чатсуърт, твърдо решени да напълнят камионите си. Кой обаче ще си тръгне с най-много плячка?20 мин.
Документално
05:05НАДПРЕВАРА ЗА НАХОДКИ: Леденият човек Купувачите пътуват 200 км до търговете в Окснард. Партньорството между Даръл и Брандън е застрашено, когато между бащата и сина отново цари напрежение.25 мин.
Документално
05:30НАДПРЕВАРА ЗА НАХОДКИ: Подай темпо! В град Ориндж се раздават затворнически прегръдки. Бранди и Джаръд довеждат стар приятел, за да помага с по-тежките предмети, а Айви се забавлява с дребни вещи. Сред повредите от наводнението Мери открива кое е най-изго20 мин.
Документално
05:50НАДПРЕВАРА ЗА НАХОДКИ: Тук не се ругае Идвайки с екипа си в Буена Парк, Бранди и Джаръд се сдобиват с вероятно най-доброто сред най-лошото. Кени и братовчед му проверяват склад, който си заслужава само наполовина. Айви пристига на търга облечен като за св25 мин.
Документално
06:15С камиони през Америка в нощта: Внимавай с острите ъгли Предстои епичен двубой между пикап додж и ландроувър от '71-ва. Обратите в това невиждано досега състезание следват един след друг. Силозната рампа изненадва губещите. Едно предизвикателство се оказв45 мин.
Документално
07:00Спецове в заложната къща: В неделя ще е купон! Топка, подписана от влезлия в Залата на славата на професионалните футболисти Уолтър Пейтън, влиза с устрем в магазина. Ще се задържи ли Кори в играта или ще се препъне? Налага му се и да вземе бързо решение 25 мин.
Документално
07:25Спецове в заложната къща: Дали ще е провал? Очаква ни препъни-камък заедно със Спецовете, когато Рик внезапно попада на всъдеходен джип, известен като скален катерач. Ще успее ли да откара тази машина-мечта у дома или преговорите ще се провалят?20 мин.
Документално
07:45Спецове в заложната къща: Звънчета, мечове и награди Рик и Кори проверяват състоянието на меч, принадлежал на свободните масони. Ще успеят ли да сключат сделка или ще ги отрежат на преговорите?25 мин.
Документално
08:10Спецове в заложната къща: Вълшебният автобус Пътуваме назад във времето със Спецовете, докато Рик преглежда напълно реставриран фолксваген Самба от 60-те г. Микробусчето има уникален дизайн - с 23 прозорци е, но дали нашият герой няма да загази в преговор25 мин.
Документално
08:35Спецове в заложната къща: Пурпурна мараня Предстои ни интересно плаване заедно със Спецовете, когато в магазина се появява колекция от викингски предмети. Дали Рик ще се сдобие със съкровище или поема в грешна посока?25 мин.
Документално
09:00Топ 10 на древните технологии: Технологиите на древните гърци Древните гърци създават философията, демокрацията и… роботиката? От древния лъч на смъртта, изобретен от Архимед, до автоматичните врати на Херон - коя от тези древногръцки технологии ще се ока55 мин.
Документално
09:55Изковани в огъня: Кабиле Флиса Когато на майсторите се предоствя старо оръдие, те трябва да създадат оръжия от частите му. Последните двама останали трябва да пресъздадат северноафриканския Кабиле Флиса в последния кръг.60 мин.
Документално
10:55Изковани в огъня: Острието Занде Четирима ковачи разбират колко важни са детайлите, когато получават задачата да комбинират два или повече вида стомана за изковаването на оръжие. Във финалния кръг разполагат с пет дни, за да изковат острието Занде.55 мин.
Документално
11:50КАМИОНИ ПО ЛЕДА: Заслепителна белота Голяма буря блокира заледените пътища. А тогава няма и работа за шофьорите. Джордж, Тим и Лиса намират подслон в единственото възможно място край пътя, но Джак Джеси се опитва да надбяга бурята.60 мин.
Документално
12:50Проклятието на остров Оук: Треска за злато Братята Рик и Марти Лагина започват най-голямата и скъпоструваща операция в 223-годияната история на търсенето на съкровища. И след години търсене те най-накрая откриват злато.55 мин.
Документално
13:45Американски антиквари: 40 акра и находка Майк и Франк претърсват двор от 40 акра в Мериланд, пълен с довлечени отвред вещи, и попадат на хипопотам с пружина и невиждано досега фермерско мини колело. По-надолу по пътя преглеждат събраното от три поколения 60 мин.
Документално
14:45Изгубените доказателства: Монте Казино През 1943 г. над 355 мин.
Документално
15:40Изковани в огъня: Нож макрака Четирима ковачи трябва да изработят карамбит -извит нож, приличащ на животински нокът. Останалите на финала двама участници имат пет дни за направата на едно от най-смъртоносните оръжия в африканската история - макрака. Кой к60 мин.
Документално
16:40Извънземни от древността: Извънземни досиета През 2017 г. в нашата Слънчева система навлиза обект с толкова странна траектория, че според астрономи има вероятност да е с извънземен произход. Това поставя важен въпрос: имаме ли план за реакция при среща с 55 мин.
Документално
17:35Изковани в огъня: Меч кампилан Ковачите трябва да пресъздадат страховития боен меч кампилан, който ще бъде подложен на тест за издръжливост. Само един от тях обаче ще заслужи титлата шампион в Изковани в огъня.60 мин.
Документално
18:35Спецове в заложната къща: Дали за милиони, миличка Сюрреалистичните преживявания продължават със Спецовете в заложната къща, когато на Чъмли и Оливия предлагат да купят скулптура от Салвадор Дали. Няма как да се докаже автентичността й обаче - дали ще пое30 мин.
Документално
19:05Спецове в заложната къща: Комично изнудване Ще полетим високо, но ще се целим ниско със Спецовете, докато проверяват състоянието на японска фотокартечница, ползвана за обучението на пилоти на изтребители през Втората световна война. Ще съумеят ли да се пр30 мин.
Документално
19:35Спецове в заложната къща: Фойерверки и свобода Четец на морзовия код от Втората световна се появява в магазина. Клиент донася писмо, писано от държавния секретар Джон Куинси Адамс, по-късно станал президент. Кори иска той да отговаря за годишното барбекю 25 мин.
Документално
20:00Спецове в заложната къща: Супер готско време Ще трябва да отворим портфейлите заедно със Спецовете, когато Рик договаря продажбата на кутия за пури, някога принадлежала на Дж. Ф. Кенеди. По-късно в заложната къща донасят снимка на ген. Къстър от времето н30 мин.
Документално
20:30Спецове в заложната къща: Кой е твоят Дали? Ще изпаднем в захлас заедно със Спецовете, когато в магазина се появява картина от поредицата Божествена комедия на Салвадор Дали. Дали творбата ще окаже сюрреалистичен ефект върху Рик или той ще се откаже от не30 мин.
Документално
21:00Надпревара за находки: Тексас: Бойният петел от Мексико Срещу купувачите се изправя загадъчен Мъж в черно, пристигнал да купи хранилище със сувенири, свързани с Уили Нелсън. По-късно Рики и Бъба се съревновават за покупката на склад, в който има античен м30 мин.
Документално
21:30Надпревара за находки: Тексас: Не искам да разбия Бъба Купувачите се отправят към богаташко предградие на Далас, където Виктор настройва Бъба срещу Рики. Междувременно Джени Гръмбълс работи за много придирчив клиент, а Мери Падиан наддава срещу бившия си 30 мин.
Документално
22:00Премиера Brand New and Exclusive Series: Кастър: Последната мистерия: Семейна тайна Въоръжени с мистериозна карта, семейство Вайберт се залавя да разреши последната голяма мистерия на битката край Литъл Бигхорн: местонахождението на безценни скрити оръжия60 мин.
Документално
23:00Спецове в заложната къща: Спящият великан Кори и Чъмли удрят спирачки, когато забелязват декорация за покрив на ролс-ройс от 30-те г. А когато виждат как Стареца дреме повече от обичайното, решават да вземат нещата в свои ръце.30 мин.
Документално
23:30Спецове в заложната къща: Слагай седлото Рик проверява уменията на нов служител, когато в магазина се появява скутер Кушман с кош от 50-те г. По-късно пък заложната къща е разлюляна при вида на дървено конче-люлка тип Направи си сам.30 мин.
Документално

Програма на History за Неделя. Възможни са промени в предварително обявената тв програма.

» ТВ програма на History за следващия ден

Не пропускайте

Легенда

Телевизия

History е водещ, световен канал за исторически събития. Филмите представят достоверно наблюдения, факти. още...

Популярно в poTV.bg