За звездите

СЕМ няма да глоби БНТ заради вулгарния език в "Под прикритие"

0/5

СЕМ няма да глоби БНТ заради вулгарния език в "Под прикритие"
СЕМ няма да глоби БНТ заради вулгарния език в "Под прикритие"

Съветът за електронни медии (СЕМ) няма да глоби БНТ заради вулгарния език в сериала "Под прикритие".

Медийните надзорници ще изпратят до телевизията писмо със становището си по повод получените жалби от зрители, в което ще е записано и че часът на излъчване (20:45) не е подходящ.

Темата ще бъде дискутирана и на предстоящия отчет на генералния директор Вяра Анкова пред СЕМ.

Това решение е взел съветът след дълга и оживена дискусия по повод жалби от зрители и след мониторинг на първите три епизода от сериала "Под прикритие", съобщи членът на СЕМ Мария Стоянова.

Авторите са маркирали сериите като подходящи за аудитория над 16 години, но отново от гледна точка на закона за деца се приемат всички под 18-годишна възраст. т.е. тези две години между 16 и 18 остават незащитени.

Подадените в СЕМ жалби срещу езика в криминалната поредица "Под прикритие" са шест. Автор на един от  сигналите до СЕМ е Слави Трифонов, който се оплаква, че неговото предаване е било глобено по същия член от закона.

"Но там става въпрос за предаване, а тук говорим за филм", уточнява Мария Стоянова.

Препоръката на СЕМ за часа на епизодите от "Под прикритие" няма задължителен характер. Възможно е авторите на сериала сами да "коригират" съдържанието. Мониторингът показал, че третата серия е премонтирана и някои проблемни моменти са изразяни в последния момент.

Още за Под прикритие

23:00
25.02.2020
Кей Си Под Прикритие
23:30
25.02.2020
Кей Си Под Прикритие
00:00
26.02.2020
Инстинкт - Докато Дилън и Лизи разследват убийството на влиятелен специалист по връзки с обществеността, работейки под прикритие те навлизат в еротичния подземен свят на Ню Йорк. В живота на Джулиан се завръща бляскава любов с неустоимо предложение.

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg