Други

Проклятието на плачещата жена идва в кината от 19 април

0/5

Проклятието на плачещата жена идва в кината от 19 април

Проклятието на плачещата жена“ на New Line Cinema и продуцентът Джеймс Уан вдъхват ужасяващ живот на популярната латиноамериканска легенда в този оригинален филм на ужасите, с който своя режисьорски дебют прави Майкъл Чавес, режисьорът новатор, създател на отличения с награди късометражен филм „The Maiden“.

 

Вижте къде и кога да гледате Проклятието на плачещата жена


Действието във филма се развива в Лос Анджелис през 1973 г. и разказва историята на Анна Тейт-Гарсия (Линда Карделини), социален работник и овдовяла самотна майка, опитваща се да балансира тези две роли, докато страда от загубата на своя съпруг.


Като скептик в един град изпълнен с вярващи, в работата си Анна се е изправяла срещу безброй фалшиви призраци и предразсъдъци, обикновено откривайки личните демони на хората. Така че когато е повикана в дома на Патрисия Алварес (Патрисия Веласкес) и намира нейните двама малки сина заключени в килера, тя приема, че отчаяните опити на тяхната ужасена майка да ги държи под ключ са безспорен сигнал за семеен тормоз.

 

Добави описание


Въпреки че Анна иска да помогне на Патрисия, нейната първа грижа е безопасността на децата. Но понеже не е наясно с реалната опасност, пред която са изправени, Анна няма представа какво ще пусне на свобода – или опустошението, което то ще причини – след като оставя майката в психиатрична клиника и отвежда децата в дом, където да се грижат за тяхната безопасност.
По тъмна доба един сподавен вик проехтява по коридорите в приюта, където спят двете момчета. Когато по-късно телата им са извадени от реката, тяхната объркана майка обвинява Анна и ѝ отправя зловещо предупреждение: Ла Йорона е отнесла нейните деца... но децата на Анна може да са следващите.

 

Когато се спуска мрак и нейните деца чуват зловещите писъци на плачещата жена, Анна ще се сблъска с истината в предупрежденията на Патрисия: този легендарен дух преследва децата в днешен Лос Анджелис... и нейните малки деца са нейна плячка.


След като няма към кого да се обърне, Анна се надява на помощта на Рафаел Олвера (Реймонд Крус), бивш свещеник, превърнал се в народен лечител, който се подготвя за тази битка през целия си живот. С помощта на силната си вяра и арсенал от духовни тотеми, Рафаел обединява сили с Анна и нейните деца и всички заедно се подготвят за битката, когато се спуска нощта и Ла Йорона отприщва с пълна сила своята свръхестествена ярост.

 

Добави описание

 

Вижте oще: Всичко, което трябва да знаете за Проклятието на плачещата жена

 

Продуциран от Джеймс Уан („Аквамен“), Гари Добърман (сценарист на „То“ и поредицата „Анабел“) и Емил Гладстоун („Army of One“), „Проклятието на плачещата жена“ е режисиран от Майкъл Чавес, за когото това е режисьорски дебют.


Във филма участват Линда Карделини (отличения с „Оскар“ „Зелената книга“, сериала на Netflix „Bloodline“), Реймонд Крус (сериала „В обувките на Сатаната“, „Тренировъчен ден“) и Патрисия Веласкес (сериала „Развитие в застой“, поредицата „Мумията“), както и Марисон Рамирес (сериала „Военни престъпления: Лос Анджелис“), Шон Патрик Томас (поредицата „Бръснарницата“, „Хелоуин: Възкръсването“), Джейни-Лин Кинчън („Без/смъртен“) и дебютантът Роман Кристоу.
Сценаристи на филма са Мики Доутри и Тобиас Яконис („Five Feet Apart“). Ричард Бренър, Дейв Нюстадтър, Уолтър Хамада, Мишел Мориси и Майкъл Клиър са изпълнителни продуценти. Творческият екип на Чавес е оглавяван от оператора Майкъл Бъргис („Аквамен“), художника Мелани Джоунс („Коварен капан: Последният ключ“), монтажиста Питър Гвождас („Чистката“) и дизайнера на костюми Меган Спатц („Slice“). Музиката е дело на Джоузеф Бишара (поредицата „Коварен капан“).


New Line Cinema представя продукция на Atomic Monster/Emile Gladstone, „Проклятието на плачещата жена“. Филмът е разпространяван по света от Warner Bros. Pictures.

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg