Актьори

„Пази се от живите мъртви“: Интервю с Лоренцо Джеймс Хенри

0/5

ЛОРЕНЦО ДЖЕЙМС ХЕНРИ (LORENZO JAMES HENRIE), в ролята на Кристофър - „Пази се от живите мъртви“
ЛОРЕНЦО ДЖЕЙМС ХЕНРИ (LORENZO JAMES HENRIE), в ролята на Кристофър - „Пази се от живите мъртви“

Впечатляващо количество от работата на Лоренцо Джеймс Хенри е съвместно с някои от най-престижните холивудски продуценти, режисьори и актьори. Последната му изява е в продукцията на Sony Pictures „Пол Бларт: Ченгето на мола 2“, където играе Кевин Джеймс. Друго скорошно участие е главната му роля в игралната продукция „Път на боеца“ (Warrior Road). Други негови роли в игралното кино са в „Стар Трек“ (Star Trek) на Дж. Дж. Ейбрамс  и главните роли във филмите „Пътуване’79“ (Riding ’79)  и „Почти крале“ (Almost Kings).

Хенри започва кариерата си на актьор на 8 годишна възраст с дебют в игралния филм „Лято в Аризона“ (Arizona Summer). Работата му в телевизията включва епизодична роля в „Седмото небе“ (7th Heaven) на Warner Bros. и роли като гостуваща звезда в продукциите „От местопрестъплението: Маями“ (CSI: Miami), „Военни престъпления“ (NCIS), „Забравени досиета“ (Cold Case), „Малкълм“ (Malcolm in the Middle), „Обявен за издирване“ (Wanted), LAX (LAX) и „Шепот от отвъдното“ (Ghost Whisperer).

ЛОРЕНЦО ДЖЕЙМС ХЕНРИ, в ролята на Крис Манауа

Разкажете ни на какъв етап от живота ще заварим Крис Манауа в началото на „Пази се от живите мъртви“?

Родителите на Крис – Травис и Лиза - са се развели когато е бил на 16, така че е дълбоко наранен. Идеализирал е баща си и разводът му е дошъл като удар с нож в корема. Крис е много сърдит на баща си и до известна степен и на майка си.

Какво най-много Ви допадна у Вашия герой?

Страхотно се вълнувам, че играя връзката между баща и син – вътрешният и външният аспект на взаимоотношенията между двата образа. Героите във филма далеч не са идеални и ще е интересно да се види как ще лекуват тези рани, и дали изобщо ще могат да ги излекуват, на фона на апокалипсиса. 

Какви са отношенията на Крис с баща му?

Крис му е сърдит. Страда емоционално, и връзката между него и Травис ту върви, ту не. Иска му се да обича баща си, но е с усещането, че баща му го е предал, а същевременно иска да защити семейството си и да бъде до баща си, да бъдат в един отбор, когато настъпва краят на света. Затова е нужно да се уцели баланса, да се предадат опитите му да помири всички тези противоречиви чувства, докато същевременно се мъчи да се ориентира в коренно променената среда.

Крис много прилича на Травис в желанието си да поправи нещата. Иска да предпази майка си, иска да защитава онова, в което вярва, и това си проличава още в началото на сезона. Травис иска да възстанови онази връзка с Крис, която е имал преди да се разведе с Лиза, но няма как да се върнат назад. Иска да поправи връзката им, както се опитва да поправи всичко, но сега ще е нужно много повече време, като се има предвид в каква ситуация сме попаднали. Травис е човек на добрите намерения и желае най-доброто за сина си. И си мисля, че би направил всичко, за да оправи нещата, но всички имаме различни гледни точки и различни желания.

С кой аспект от тази история смятате, че ще се идентифицират зрителите и къде започва всичко?

Две семейства, които не се разбират, се оказват заедно. Ще започнат ли да се разбират в лицето на апокалипсиса? Ето оттук започва пътешествието за зрителя. А онова, което ще пробуди съпричастността му е болката – това са неща, които се случват и в нормални семейства. Никой не е съвършен.

През какви тревоги ще преминат феновете, като се има предвид, че са по-информирани от героите?

Феновете знаят повече от нас и това ще ги побърка, обзалагам се, понеже вече знаят законите на новата вселена. Знаят как действат бродещите, какво правят, как може да оцелее човек, въобще всичко от „Живите мъртви“. И си мисля, че точно този аспект ще ги кара да ни стискат палци. В „Пази се от живите мъртви“ бродещите много повече приличат на хора и ще ни е много по-трудно да ги унищожаваме, защото изглеждат досущ като живи. Това е нова сюжетна линия за зрителя, макар и на същия фон.

Къде според Вас се крие сърцето на историята?

Сърцето на историята е семейната обич в смисъла на обич като саможертва, защото понякога ще се налага да правиш неща, които далеч не желаеш да правиш. Освен това, когато си изправен пред възможността животът такъв, какъвто го познаваш, да приключи, гледаш на нещата по съвсем различен начин. Възможно е дори да постигаш много повече!

Снимки: Франк Окенфелс (Frank Ockenfels) 3/AMC

Още за Лоренцо Джеймс Хенри, Пази се от живите мъртви

23:00
13.07.2020
Пази се от живите мъртви - 4 сезон, 9 еп.
23:45
13.07.2020
Пази се от живите мъртви - 4 сезон, 10 еп.
00:30
14.07.2020
Пази се от живите мъртви - 4 сезон, 11 еп.

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg