Други

Първи театър с виртуална реалност идва в България

0/5

Първи театър с виртуална реалност идва в България

За първи път в България ще се играе театрален спектакъл с виртуална реалност!

Британската  постановка WHIST пристига у нас като част от международната програма на седмия ACT Фестивал за свободен театър, чието мото се заиграва с абревиатурата VR, която в случая обаче означава "Временна реалност".

Вдъхновен от творчеството на Зигмунд Фройд, уникалният спектакъл се случва с помощта на VR очила в специална среда, където се пресичат изкуство, звукови ефекти и интерактивен 360° филм, за да създадат пърформaнс като никой друг досега.

На 16 и 17 ноември в Галерия 2.0 (ул. Шести септември 26) ще можем да се оставим на инстинктите да ни поведат в свят на сюрреалистични мечти и страхове. В Whist зрителят е и режисьор - навигацията в историята се извършва интуитивно от всеки участник и води към различно развитие на историята. Съществуват 76 възможни сценария на историята. Зрителят е свободен да върви със своето темпо и да прави каквото пожелае, защото именно това е целта на създателите на спектакъла – да потопят напълно публиката в уникално преживяване, където инстинктите и свободата са движещите сили. След края на представлението на всеки участник ще бъде представен и анализ на направените от него избори, който е съставен от психоанализатор от Музея на Фройд.

Британската  постановка WHIST

В България постановката ще могат да видят само 200 зрители, и всеки от тях ще премине през своя личен сценарий индивидуално. Революционното представление е с участието на актьори от Франция и Япония и вече е показвано в цяла Европа.

АСТ Фестивал за свободен театър е ежегодната витрина на българската независима изпълнителска сцена и тази година ще се проведе между 11-17 ноември. В програмата влизат осем представителни на свободната сцена у нас спектакли от последната година и четири чуждестранни постановки от Франция, Израел, Германия и Великобритания. По традиция фестивалът ще предложи и богата паралелна програма със срещи, работилници, менторски програми и събития, които да продължат и катализират диалога за съвременната сцена, който седем години след началото на фестивала е все така важен и търсен.
 

08:35
23.10.2018
Театърът представя III - Прокълнати, късометражна комедия, Великобритания, 2014 реж. Натали Бейли, с Джо Бранд, Алън Дейвис, Кевин Елдън, Ревека Стейтън, Ромеш Ранганатан, (12 плюс)
01:00
25.10.2018
Бързи и шумни: Театър на разрушението: Щастлива, болнична ваканция (Fast N` Loud: Demolition Theatre: Happy, Hospital Holidays) Ричард е придружен от приятели от Улични престъпници, докато празнуват сезона с коледен списък на най-лудите видео записи.
04:10
27.10.2018
Театърът представя ІV - Руби Робинсън, късометражна комедия, Великобритания, 2015 реж. Мат Липси, с Ким Катрал, Майк Возняк, Кариад Лойд, Шарлот Гленистър, (12 плюс)

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg