За звездите

Звездата от „Цената на славата” Селма Ергеч е внучка на османски султан

NOVA • От 0/5

Турската актриса Селма Ергеч, която изпълнява ролята на Натали в сериала „Цената на славата”, е потомка на Османската династия.  Тя е праправнучка на 30-ия османски султан Махмут Втори, Реформаторът, живял през 19 век. Султанът имал 37 деца от жените в харема си и оставил след смъртта си голямо семейство.

Селма Ергеч

Фамилията ми се отнася към мен като с принцеса, казва Селма, чиято най-нова роля е на османската принцеса Хатидже в най-гледания в Турция телевизионен сериал „Великолепният век”.

33-годишната Селма, позната у нас и като Дефне от „Гордата Аси”, е родена в Германия. Получила е солидно образование в престижни германски училища и в Оксфорд. Освен немски и турски владее английски, френски, италиански и латински,

Преди да започне да следва  медицина, е учила психология, философия и английска литература под влияние на професията на родителите си. Баща й е хирург, а майка й – медицинска сестра. След трети курс, когато била на стаж в болницата в родния град на баща си – Адана, Селма решила да опита актьорската професия. Едновременно с това станала и манекен и зарязала медицината.

Селма Ергеч

Десет години след това решение артистичната й кариера се развива успешно, а на модния подиум е сред най-добрите. Въпреки това, понякога съжалява за медицината и за мечтата си да помага на хората в Африка.

Селма е и цигуларка. Свирила е в няколко германски оркестъра. Сега обаче се притеснява да излезе с цигулката на сцената.

От 9-годишна е вегетарианка, а най-добре отпочива с йога. В свободното си време обича да язди, занимава се с таекуондо, фехтовка и гмуркане. През септември тя се появи със синини и охлузвания на снимачната площадка на „Великолепният век”. Оказа се, че те са й спомен от ваканцията, която е прекарала гмуркайки се в морето и катерейки опасни маршрути в планините в Швейцария.

Още за Великолепният век, Гордата Аси, Селма Ергеч, Цената на славата

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg