Актьори

Джемал Хюнай (Cemal Hünal)

• От 0/5

Много интересен е живота на актьора  Джемал Хюнай, който играе Керим в „Гордата Аси”. Джемал Хюнай (Cemal Hünal) изоставя охолен живот в Америка, за да се върне в Турция

Джемал Хюнай (Cemal Hünal)


Джемал Хюнай (Cemal Hünal) 
оставил къщата си на брега на Тихия океан, колата си Мустанг, разрешението си за работа и добрата си печалба в Америка, за да се върне в Турция, където много цени народа и културата му.

Пред вестник „Сабах" Джемал критикува обръщането на турската култура към Запада. „Не смятам, че Турция трябва да се европеизира. Ако можехме сами да направляваме културата си, щяхме да сме самия рай", казва актьорът. Той е обиколил 12 европейски държави и е поживял в САЩ преди да се върне преди осем години в Турция.

Джемал Хюнай (Cemal Hünal)Пет години бил без работа преди да срещне известния турски режисьор Чаган Ърмак,  който търсел актьор, яздещ добре, за главния герой във филма си „Куриер". Последвал „Самотният мъж", който го направи известен, а след това и сериалът „Гордата Аси".

Сега по АТВ се излъчва нов сериал „Зимна приказка", в който Джемал играе ролята на Али Мурат.

Когато му остане време, влиза в кухнята на ресторанта Зази, на който е съсобственик, а останалото време посвещава на съвместен проект с брат си - анимационния филм „Изчезналият подарък", в който се разказва за сабята, подарена през деветнайсети век от японския император на султан Абдулхамит Втори, разказва актьорът пред вестник „Сабах".

Голям поклонник на природата, Джемал има три страсти - стрелбата с лък, язденето и готварството, споделя той. Той казва, че е много влюбен в приятелката си - цигуларката Ляле Джангал и се надява другата година да стане баща. 

Още за Гордата Аси, Джемал Хюнай

Какво е твоето мнение?

Виж мнения за Джемал Хюнай (Cemal Hünal) (0 коментара)

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg