Актьори

Интервю с актрисата Макензи Дейвис

0/5

Интервю с актрисата Макензи Дейвис

Интервю с актрисата Макензи Дейвис - изпълняваща ролята на Камерън Хауи в сериала „Спри и се запали“ – всеки понеделник по AMC в 23.00 часа


В началото на сезон 3 на „Спри и се запали“ бихте ли ни припомнили накратко събитията от края на сезон 2?
Разбира се... сезон 2 завърши с това как всички от „Мютини“ се качиха на самолета за Сан Франсиско, за да се установят в Силиконовата долина.  Сезон 3 започва три месеца по-късно.  Компанията вече е реализирала и e пуснала в действие суперкомпютъра, утвърдила се е и има към 100,000 потребители.  В първия епизод компанията празнува това събитие в присъствието на репортер, който има намерение да опише историята на тяхното развитие.
Сезонът започва в момент, когато героите са оставили зад гърба си мъчителните усилия, свързани с утвърждаването им, и съмненията, че обещаното в Тексас в сезон 2 ще се сбъдне в Калифорния.  Или поне те го виждат така.  Но, в момента те са изправени пред конкуренция, изпълнени с амбиции и надежда, че ще постигнат това, към което се стремят, макар все още да са твърде малки за мащабите на Силиконовата долина.

Камерън е подложена на голямо напрежение, свързано с усилията й да утвърди „Мютини“ и да продължи да развива дейността й.  Бихте ли ни казали нещичко за това как виждате личното й развитие?
В навечерието на влизането ми в този сезон си мислех за това колко е различно да искаш нещо и да работиш толкова дълго за неговото осъществяване, да имаш такива мечти... и накрая да се сблъскаш с реалността.  Мисля, че всеки, който е амбициозен и има достатъчно късмет да успее, изпитва частица от това, че на практика хубавата част от стремежа към тази мечта се крие до известна степен в усилията и борбата за нейното осъществяване.  Въпреки че хората от групата далеч не са реализирали всичките си житейски цели, мисля че те определено са завоювали по-голям успех, отколкото Камерън е предполагала.
Сега тя е шеф на компания, която напредва, без да е особено иновативна – нещо, което не вълнува особено; тя се е озовала в ролята на ръководител в момент, когато всички търсят следващата голяма идея, която ще ги нареди сред първите в бранша.  Но, изглежда, че това не им се удава.  Предлаганите възможности за реализиране на въпросната идея, която ще им даде възможност да наложат името и присъствието си в Силиконовата долина, не впечатляват Камерън.  Мисля, че тя полага усилия да бъде добър бизнес партньор на Дона, изпълнявайки ангажиментите си към нея, но в същото време е доста неудовлетворена от това да ръководи бизнес с такива мащаби, без да има свободата и възможността да наложи амбициите и творческите си идеи по свой начин.

Какъв според Вас е приносът към драмата на новата обстановка в Силиконовата долина през този сезон?
Ами, тя поставя „Мютини“ в положението на малка рибка, която плува в голям басейн.  Не че в Тексас те са били конкуренти на IBM или нещо подобно, но са били новатори и са се развивали.  Само че те са имали амбицията да излязат извън мащабите на Далас и пристигането им в Силиконовата долина е голямата крачка в тази посока, която, обаче ги поставя отново на дъното на пирамидата.  Тя ги принуждава да оперират на пазар, който цени не само творчеството и изобретателността, но и парите. Това е среда, която е много по-мъжка по своя характер, заради всички тези пари, които се въртят наоколо.  Мисля, че за две от тях – Камерън и Дона, които са не само две способни и успешни личности, ръководещи бизнес, но и жени, натоварването е много по-голямо, отколкото е било в миналото, защото на фона на милионите долари, които се разиграват наоколо, те трябва да докажат, че техният продукт наистина си струва.

Това е чудесно въведение към следващия въпрос...  Мислите ли, че филмът съдейства за привличане на вниманието към проблемите, свързани с равенството на половете в бизнеса, пред които сме изправени днес?
Мисля, че да – и мисля, че един от начините, по който той го прави толкова успешно, е това че никога не акцентира върху факта, че героините са жени, когато показва техните способности и амбиции.  Те се сещат за това само, когато другите герои във филма им го напомнят.
Като актьор никога не мисля за това, а като зрител напълно се абстрахирам от ‘женския проблем’, докато някой друг герой не го постави.  Но, когато влязат в офиса на някой рисков капиталист, героините разбират колко е важен полът в този свят.  Те са имали щастието да не си дават сметка за това дълго време, тъй като в компютърната индустрия и програмирането могат да докажат цената си с продукта, който създават, и със своите способности.  Там съществува реален, измерим начин да покажат на света, че са добри в това, което правят.  Що се отнася до парите, ако не приличаш на хората, които правят пари, за теб е много по-трудно да ги накараш да ти дадат милиони долари.

Макензи Дейвис

Кое Ви достави най-голямо удоволствие по време на участието Ви в сериала?
Мисля, че цялата работа, свързана с него!  По-специално, харесвам хората, с които работя. Мисля, че те са най-любознателните и щедри актьори, с които съм работила.  С четирима от тях се виждам непрекъснато и изпитвам силно предизвикателство от начина, по който те ме карат да се чувствам.  Те едновременно ме плашат и ме карат да се стремя да стана по-добра, защото са толкова интересни и талантливи и имат толкова удивителни виждания за работата, която вършим заедно.  Така че възможността да работя с тях наистина ми носи удоволствие – да работя в компанията на толкова талантливи хора в този филм.

Имате ли някакви забавни случки от снимачната площадка, които бихте споделили с нас?
Ами, всъщност имам чувството че всички сме отегчителни!  Ние наистина много се харесваме един друг и много се смеем заедно, но няма някой, който да прави лудории или нещо подобно.  Тази година очаквах да имаме един истински забавен гаф, като този, който имахме миналата година на прощалното парти – беше толкова притеснително!  Ние всички се поглеждахме помежду си, мислейки си: ‘Никой от нас не беше смешен.’,  Беше ужасно!  Но, този сезон никой не си даде труда да измисли нещо такова, така че още сме в очакване!

Макензи Дейвис

Колко далече в бъдещето сте запозната със сценария и предстоящите събития?
Преди началото на сезона сценаристите ни дават съвсем малко информация – само общата идея на нещата и целта.  Но, когато се стигне до конкретните неща, ние ги проучваме и питаме за всичко, което се случва няколко епизода напред.
Този сезон беше страхотен.  Те работеха много усилено, за да ни осигурят сценария колкото може по-рано, така че да разполагаме с един-два бъдещи епизода, което е изключително полезно, за да можем да изградим скелета на историята и да вникнем в нея, а не просто да импровизираме.  Така че, да, екипът е наистина страхотен в общуването си с нас и ако ние искаме да знаем точно какво следва, те ни казват всички неща, които се случват.  Но, ако предпочитаме да караме епизод по епизод, това също не е лошо.

Вие работите в тясно сътрудничество и с шоурънърите Крис Кантуел и Крис Роджърс?  Те във всичко ли Ви ръководят?
Да, в много тясно сътрудничество.  Те са изключително отзивчиви и винаги са на разположение, отворени да обсъждаме нещата винаги, когато искаме.  С тях можем да говорим за всичко и да работим върху спецификата на образите.  Те са великолепни.

Макензи Дейвис

Последен въпрос, Макензи... Според вас, с какво зрителите ще запомнят новия сезон на „Спри и се запали“?
Надявам се да го харесат толкова, колкото ние се забавлявахме, докато работехме върху него!  Ние наистина се гордеем с този сезон и имаме чувството, че сме постигнали нещо, към което сме се стремили отдавна.  Всички сезони бяха добри и според мен стават все по-добри.  Толкова е вълнуващо да работиш върху нещо, което непрекъснато си поставя нови предизвикателства и се старае да става все по-добро, а не лежи на стари лаври.  Да, наистина вярвам, че зрителите ще се забавляват толкова, колкото се забавлявахме и ние.

Още за Макензи Дейвис, Спри и се запали

Какво е твоето мнение?

Виж мнения за Интервю с актрисата Макензи Дейвис (0 коментара)

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg