Актьори

Габриел Юниън и Джесика Алба за „Лоши момичета“

0/5

Габриел Юниън и Джесика Алба за „Лоши момичета“

Тази вечер от 21:00 е премиерата за България на сериалът “Лоши момичета“, който всъщност е женското продължение на „Лоши момчета“ с Уил Смит и Мартин Лоурънс. В главните роли са Габриел Юнион като Сид Бърнет – всъщност сестрата на Маркъс Бърнет от „Лоши момчета“ 2 и Джесика Алба, която играе Нанси Маккена.


По повод премиерата, предоставяме на вниманието Ви кратко интервю с двете актриси предоставено специално за AXN.


AXN:  Габриел, последно видяхме Сид преди всичките тези години като полицай от антидрога агенцията в Маями. Защо отиде при Джери Брукхаймър с идеята да я върнете на екран?

Габриел Юниън: На хартия, Сид звучеше като наистина кораво ченге, макар и съвсем в началото на кариерата си, но на екрана излезе така, сякаш е изтеглила късата клечка. Тя е по-малката сестра на Маркъс и гадже на Майк Лаури и изглеждаше съвсем надеждно ченге от Агенцията по контрол на наркотиците, а накрая се оказа, че брат ѝ и гаджето ѝ трябва да я спасяват. Е, аз не се примирих с това, защото през цялото време смятах, че Сид заслужава повече. Исках да създам нова история, вътре във вселената наречена „Лоши момчета“, където Сид си партнира с равностойна във всяко едно отношение, загадъчна мацка. И ако някой ще спасява някого, то и ние ще се спасяваме една друга.


AXN: С какво точно се занимава Сид в лосанжелиската полиция сега?

Габриел Юниън: Една загадка я изпраща от Маями в Лос Анжелис, защото всъщност „Лоши момчета“  започна в Ел Ей. Сид бяга от и към миналото си в някакъв смисъл...


AXN: А ти, Джесика, какво ще кажеш за героинята си Нанси?

Джесика Алба: Получих телефонно обаждане от Джери Брукхаймър, докато бях по майчинство. Току-що бях родила третото си дете, когато агентът ми ме посъветва да прочета сценария. В никакъв случай не мислех, че съм готова да се завърна на екран толкова скоро, но прочетох сценария и не можах да устоя на изкушението. Прекалено беше добър, за да се откажа просто така. Толкова е забавно да гледаш как две мацки сритват задници, разменят пиперливи шеги, имат истинско приятелство помежду си и споделят подобно трудно минало! Къде беше това предложение досега в кариерата ми се чудя? А черешката на тортата беше, че и двете сме цветнокожи – толкова е свежо и модерно!

 

Добави описание


AXN:  Как би описала двете героини?

Джесика Алба: Сид е необвързана и доста сурова, действа по свой собствен начин, движи се по собствени правила. Нанси е по-дисциплинирана и следва протокола. Тя има семейство, но има и драматично минало, което не спира да се връща към нея, независимо дали тя иска или не. И двете имаме моменти, които споделяме, когато се чувстваме изгубени и сами. Тогава намираме това, което ни свързва най-силно и благодарение на него успяваме да изградим силна връзка не само като партньори в работата, но и като сърдечни приятелки. И е наистина върховно да наблюдаваш две жени, които нямат нужда от мъж, за да да ги спасява!


AXN:  Отдавна не се беше занимавала с телевизия. Какво те накара да започнеш пак?

Джесика Алба: Достигнах етап ва кариерата си, а и в бизнеса си, в който почувствах, че имам нужда от почивка. Почти по едно и също време се захванах с бизнес и от нула деца се озовах с три броя! Беше наистина изтощително физически и емоционално. Така че, това че се захванах със сериала за мен е почивката, която си взех от другата част на живота си, защото приемам това предизвикателство като забавление. Забавно е да вляза в кожата на доведена майка на тийнейджърка, който е в най-трудната възраст и нищо не прави като хората, но има добро сърце и чисти намерения. Харесва ми да преживявам тази особена връзка между по-младата и по-възрастната жена, но освен това има голяма динамика и в отношенията ми с героинята на Габ – две пораснали, лоши момичета, които имат коренно различен подход към живота, но и двете знаят как да оцеляват сами! Цял нов и различен свят, който преживявам с голямо удоволствие!


AXN:  Има ли нещо, което героинята ти е благодарение на теб и твоя персонален житейски опит? 

Джесика Алба: Да! (смее се). И двете с Габриел се опълчихме срещу баналността! Все се опитваха да ни вкарат в някакви банални ситуации, но тъй като и двете мразим баналността в живота, успяхме да се перборим и така героините ни не станаха банални!
AXN:  Сид има разнообразен вкус към мъжете и жените в изпълненията си за една нощ в сериала, а и правите сериозни препратки към етническа принадлежност, пол и предразсъдъци. Търсен ефект ли е?

Габриел Юниън: Да и мисля, че е много важно всички тези теми да присъстват, но без да се прекалява.

Джесика Алба: Без да се надценяват или да ги превръщаме в самоцел.  Искахме да нормализираме тези преживявания, колкото е възможно повече и да позволим на публиката да си вземе толкова, колкото на нея и харесва.

 

Добави описание


AXN:  И двете сте цветнокожи в полицейски сериал във времена, в които полицейските своеволия ескалират, а борбите на цветнокожите не слизат от водещите новини. Обмислихте ли това?

Габриел Юниън: Абсолютно! Ние наистина се опитваме да се борим срещу истинските лоши, а не да се занимаваме с глупости само и само да пълним затворите. Искаме да покажем различен подход в полицейската работа, в която първо задаваме въпроси и едва след това стреляме ако се наложи. Искаме да подходим с отговорност към полицейската работа. Без спойлери, но в един от епизодите си имаме работа с огромна, маргинална общност. В този ден буквално спряхме работа, докато не се уверим напълно, че няма да навредим по някакъв начин на тази голяма, пренебгервана общост, като я включим в сериала. Нищо не пречи да поемем въздух, да си дадем време, за да сме убедени, че постъпваме правилно, да подходим човешки.

Джесика Алба: Беше предмет на много дискусии. Наложи се да пренапишем доста от сцените. Майка ми винаги ме е учила да мисля извън клишето, да руша граници и да давам всичко от себе си, за да направя това, което трябва. Половинчатите усилия винаги водят до половинчати резултати!


AXN:  Носят се слухове за едно твое видео, когато си едва на пет, в което заявяваш, че си феминистка и искаш да станеш актриса, когато пораснеш. Така ли е? 

Джесика Алба: Точно така, мисля, че видеото е от Дисниленд. Там заявявам: „Аз съм независима жена и съм феминистка. Аз мога да бъда каквато пожелая и аз искам да стана актриса!“ (смее се). Баща ми е феминист и винаги ме е учил да не разчитам на мъжете: „Бъди независима, прави това, което сама пожелаеш!“, това ми повтаряше чсесто. Той искаше да независя финансово от мъжете, да мога да се оправям сама и макар, че докато растях не разполагахме със средства, за него беше наистина важно да се чувствам така, че винаги да искам да бъда независима.

Още за Габриел Юниън, Джесика Алба, Лоши момичета

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg