Спорт Формула 1

FILM+ ще излъчи на живо Гран при на Белгия от шампионата на ФИА в клас GT1

Добави коментар

FILM+ ще излъчи на живо Гран при на Белгия от шампионата на ФИА в клас GT1, 9-ти и 10-ти април.
FILM+ ще излъчи на живо Гран при на Белгия от шампионата на ФИА в клас GT1, 9-ти и 10-ти април.

Гран при на БелгияНай-престижният световен шампионат за спортни автомобили на ФИА в клас GT1, както и европейския шампионат в клас GT3 и през сезон 2011 ще се излъчват в ефира на TV+ и FILM+.

Двете телевизии продължават да попълват портфолиото си с автомобилни и моторните спортове, които са сред най-гледаните спортни събития в Европа и света. Световният шампионат на ФИА в клас GT1 се състои от 10 кръга на три континента – Азия, Европа и Южна Америка.

Сезон 2011 започна на 26 март със състезателния уикенд на изкуствена светлина на пистата „Яс Марина” в Абу Даби и ще завърши на 6 ноември на едно от най-красивите трасета в света – „Сан Луис” в Аржентина. През тази година в шампионата участват пет автомобилни марки със своите най-впечатляващи модели: Nissan GT-R, Ford GT, Lamborghini Murcielago 670 RS-V, Aston Martin DB9 и Corvette Z06. Отборите на стартовата решетка са 10, всеки с по два екипажа или общо 20 автомобила. Сред звездите на шампионата са бившите пилоти от Формула 1 Дейвид Брабъм, Карл Вендлингер, Томаш Енге, Рикардо Зонта и други.

FILM+ ще излъчва на живо квалификациите и състезанията във всички стартове от сезона. Вторият кръг на световния шампионат на ФИА в клас GT1 е на 9 и 10 април на белгийската писта „Золдер”. Телевизията ще излъчи на живо квалификацията в събота на 9-ти април от 11:00 ч. и първото състезание същия ден от 17:10 ч. В неделя на 10-ти април от 20.00 ч. пък ще бъде излъчено и второто състезание за Гран при на Белгия.

Третият кръг на световния шампионат на ФИА в клас GT1 ще бъде на 7-ми и 8-ми май на пистата „Портимао” край португалския град Алгарве. Тогава започва и европейския шампионат на ФИА в клас GT3, който се състои от шест състезателни уикенда и завършва на 16 октомври на пистата „Зандворт” в Холандия.

През тази година TV+ и FILM+ върнаха в българския ефир шампионата на най-добрите пилоти на две колела в клас MotoGP, както и двата подържащи класа – 125 куб. см и Moto2. През 2011 г. зрителите отново имат възможността да наблюдават на живо свободните тренировки във Формула 1, както и всички тренировки, квалификации и състезания в подържащите серии GP2, където през миналата година караше българина Владимир Арабаджиев.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Формула 1

И Формула 1 в 4К качество на картината в каналите на Нова Броудкастинг Груп

Финал в НБА и стартове във Формула 1 през юни пряко по DIEMA XTRA

Месец на финали и плейофи – пряко в ефира на DIEMA XTRA и в PLAY DIEMA XTRA

Наситен със спортни емоции Великден в ефира на DIEMA XTRA и в PLAY DIEMA XTRA

F1, тенис Monte Carlo и Fed Cup по F+ и Film+ HD

В програмата: