Спорт Футбол

Мачът Миньор и Левски под особен надзор

Добави коментар

Двубоят между Миньор и Левски на стадион „Осогово” е в неделя от 14:00 часа и ще се излъчва пряко по TV2

Кметът на Кюстендил Петър Паунов ще осигури допълнителна охрана за най-интересния сблъсък от 14-ия кръг в А група между Миньор и Левски.  Градоначалникът е поискал подкрепление от 50 полицаи от София, които ще се присъединят към вече ангажираните 120 представители на органите на реда от общината.

Двубоят на стадион „Осогово” е в неделя от 14:00 часа, като ще бъде предаван пряко по TV2. Причина за допълнителната мярка е опасността от сериозни сблъсъци между двете агитки, които имат конфликт помежду си още от предишния период на перничани в елита. Вариантът Миньор да посрещне своя опонент в Перник отпадна, след като в четвъртък лицензионната комисия към БФС обяви стадиона в града за негоден.

Двубоят ще е сред най-строго охраняваните при гостуване на сините през тази кампания. Досега най-масирано присъствие на полицаи имаше при визитата на тима от „Герена” на Локомотив в Пловдив, като тогава 250 човека бдяха за реда на и около стадиона. Иначе най-масово присъствие на полицаи до момента през сезона бе отчетено на дербито с ЦСКА, когато бяха ангажирани 1250 полицаи.

Паунов също така ще проведе специални срещи с тарторите на агитките на Миньор и Левски, за да ги призове за спортсменско поведение.

Кметът на Кюстендил е определил  различни маршрути, по които да пътуват феновете на съперниците  до града и обратно, за да не се стигне до сблъсъци още преди срещата. Гостите от София ще пристигнат по пътя, минаващ през Дупница, а домакините ще се движат директно по оста Перник – Кюстендил.

Двата отбора не са се срещали от 14 април 2001 година, когато мачът в Перник беше прекратен в 65-ата минута при резултат 0:1 в полза на Левски. Тогава феновете на Миньор започнаха да хвърлят камъни по терена заради втори червен картон на играч от любимия им тим. Впоследствие БФС присъди служебна победа с 4:0 за сините, а клубът от Перник изпадна в Б група.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Футбол

Световното първенство по футбол 2022 в ТВ програмата

Евро 2020 в каналите на Нова и БНТ - ТВ програма

БНТ 1 излъчва ЦСКА - „Клуж“ и „Лудогорец“ - „Антверп“

УЕФА отложи Евро 2020 за лятото на 2021

Вълнуващи футболни срещи и звезден уикенд от НБА през февруари по DIEMA XTRA