Спорт Футбол

БНТ пренася митичната “Маракана” в студиото

12 коментара

За откриването на световното първенство по футбол Българската национална телевизия ще изненада зрителите с триизмерен декор на студиото.

За откриването на световното първенство по футбол Българската национална телевизия ще изненада зрителите с триизмерен декор на студиото. Така те ще се почувстват като на трибуните на митичния стадион „Маракана”.

Нетърпението до старта на Мондиал 2014 нараства, защото той е този четвъртък (12 юни) и ще бъде предаван пряко по БНТ1 и БНТ HD.

От 21:00 часа започва студиото „Всички в един ритъм”, а четвърт час по-късно (в 21:15 часа) националната телевизия ще излъчи пряко и зрелищния спектакъл по откриването. Студиото ще продължи до началото на първия мач от шампионата между Бразилия и Хърватия.
Специално за най-гледания шампионат на планетата Студио 3 на „Сан Стефано” е преобразено в духа на легендарния стадион „Маракана”. Над 100 часа студийна програма с много изненади очаква зрителите, които ще гледат Световното в ефира на БНТ.

Декорът зад гърба на водещите показва в дълбочина изглед от трибуните на „Маракана”, а отсрещната стена наподобява вечерна гледка към митичния хълм Захарната глава и плажа Копакабана. Там е мястото на бенда на Мишо Шишков, на когото е поверено музикалното озвучаване на студиата. Декорът е дело на сценографа Деян Саздов, а режисьор на първото предаване е Жоро Торнев.

Първите гости на водещите Ели Гигова и Камен Алипиев са Йвайло Йорданов, когото БНТ привлече като „капитан” на отбора на футболните експерти, и съдията Стефан Орманджиев. Бившите футболисти Дани Моралес и Тиаго Силва също ще се включат от откриването с коментари.
По време на предаването ще има преки включвания от футболната фен зона на открития кемп зад НДК. Там запалянковците ще могат да съпреживеят на живо емоцията от стадионите на Бразилия. На същото място се очакват и героите от САЩ`94 Димитър Пенев и Красимир Балъков, както и легендарния Добромир Жечев.

Пред камерата на БНТ футболните герои ще си спомнят паметни моменти от американското лято, когато Господ беше българин, а националите станаха четвърти в света. На пряката линия ще бъде репортерът на БНТ Антония Близнакова.

От 01:05 часа е началото на забавното футболно токшоу с водещи Люба Пашова и Методи Манченко. Там зрителите ще видят всички най-интересни коментари и реакции на играчите и треньорите след мачовете. Специален гост ще бъде самба инструктора Раул Торес. В шоуто ще участват и красивите талисмани на националните отбори по футбол, волейбол и баскетбол. От 23 юни само по БНТ зрителите ще проследят в реалити репортажи всичко, което ще се случи около избора на новите „Мис Национален отбор”.

Всички срещи, които се предават по БНТ1, зрителите ще могат да гледат с перфектна картина и качество и по БНТ HD. Сигналът на БНТ HD се предоставя безплатно на всички кабелни оператори. Каналите на БНТ за наземно разпръскване, които са качени на мултиплекса, са разпределени в 12 зони, и се улавят на следните честоти: Видин – 53-ти канал, Плевен – 41, Русе – 58, Шумен – 51, Варна – 27, Бургас – 55, Стара Загора – 64, Пловдив – 41, София – 52, Благоевград – 33, Смолян – 58 и Кърджали – 45-ти канал.

Влезте в ритъма на Мондиал 2014 в Бразилия!
Започваме в четвъртък, 12 юни, от 21:00 часа, само по БНТ1 и БНТ HD!

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: световното първенство по футбол , Световно първенство по футбол

Мачовете на Световно първенство 2022 днес (18 декември)

Мачовете на Световно първенство 2022 днес (17 декември)

Световното първенство по футбол завършва с грандиозен двубой по БНТ

Мачовете на Световно първенство 2022 днес (14 декември)

Мачовете на Световно първенство 2022 днес (13 декември)