Спорт Футбол

Битката на Манчестър - Сити срещу Юнайтед на живо по DIEMA XTRA

Добави коментар

Градското дерби със златен залог за Сити ще бъде излъчено на 7 април от 19.30 ч. пряко в ефира на DIEMA SPORT 2

Силни емоции ще предизвикат предстоящите градски дербита във Висшата лига през април. В битка с много наситен емоционален заряд един срещу друг се изправят първият в класирането Манчестър Сити срещу втория Манчестър Юнайтед. Датата на интригуващата среща е 7 април от 19.30 ч., а футболните фенове могат да я проследят в реално време в ефира на DIEMA SPORT 2 и онлайн в платформата PLAY DIEMA XTRA.


След като срази Евертън, Манчестър Сити вече има в актива си 84 точки и при успех срещу Юнайтед тази събота има вероятност да постигне рекорд в историята на Висшата лига като стане тима, който най-рано си е осигурявал шампионската титла. Евентуално това може да се случи с една седмица по-рано от досегашния рекорд на Манчестър Юнайтед, който през сезон 2000/01 си осигурява титлата на 14 април. След 31 мача отборът, воден от Пеп Гуардиола, е с цели 16 точки преднина пред тима на Жозе Моуриньо и ако успее да срази градския си съперник, ще бъде недостижим до края на шампионата.


Това няма да бъде единствената футболна драма на 7 април. В 14.30 ч., третите в класирането Ливърпул ще търсят победа над градския съперник Евертън, а сблъсъкът може да гледате в ефира на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. Шансовете са на страната на Ливърпул, които с 66 точки са на трето място в класирането на Висшата лига, докато "карамелите" са девети с 40 точки. Последният сблъсък на терена между двата тима беше през януари и завърши с резултат 2:1 в полза на „червените“. Кой ще надвие в събота и ще има ли изненади, предстои да разберем.


Седмица по-късно, на 14 април от 21.45 ч., е друга важна среща във Висшата лига – Манчестър Сити гостува на четвъртите Тотнъм Хотспър на стадион „Уембли”. След като Тотнъм остави Челси на 8 точки от голямата четворка с историческа първа победа на „Стамфорд Бридж“ от 1990 година насам, интригата дали сега ще успее да запази мястото си пред „Сините”, е голяма.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър