Eкшън

"Скорпион" с премиерен втори сезон по AXN!

0/5

"Скорпион" с премиерен втори сезон по AXN!

Създадена по действителен случай, „Скорпион“ е високооктанова драма, в която на фокус са ексцентричният гений Уолтър О‘Браян и неговият екип от богато надарени в различни области специалисти събрани, за да осигурят последна защита срещу сложните, високотехнологични заплахи на новото време.

Екипът за борба с модерния терор се състои от Тоби Къртис – поведенчески психиатър, който може да прочете всеки човек като отворена книга, Хепи Куин – истински феномен по въпросите свързани с всякаква техника и Силвестър Дод – гуру в обработката и разчитането на статистически данни. Обединяването на изумителните им умения за разрешаване на сложни казуси, впечатлява федерален агент Кейб Гало, който е стар познайник на О‘Браян от хакерското му минало. И докато аутсайдерите се чувстват удобно в компанията си, животът извън техния тесен кръг им създава такъв дискомфорт, че се налага да се доверят на Пейдж Дайнин, чийто син със собствената си гениалност, успява някак да им „превежда“ света, на разбираем за тях език. И така, тази чудата групичка намира своето предназначение – място, където могат да разгърнат изключителния си интелект, за да се справят с кризи от национално значение, докато си помагат един на друг и се учат как да се впишат в света отвън. 


„Скорпион" е вдъхновен от истинската история на ирландеца Уолтър О'Брайън, човекът с един от най-високите коефициенти на интелигентност в света. На 13 години той се явява на IQ тест и събира 197 точки - резултат, който надхвърлят този на Айнщайн. През същата година компютърният гений успява да хакне системата на НАСА. По-късно е посрещнат в САЩ с виза EB 1-1 за „изключителни способности", каквато е била предоставена и на Айнщайн. Брилянтният му ум и технологични умения, помагат в определянето на заподозрените за бомбения атентат по време на Бостънския маратон. Той насочва ФБР по следите на братя Чернаеви, с помощта на разработения от него софтуер за проследяване.


Когато О‘Брайън прониква в сървърите на НАСА, той сваля CAD файловете за совалката „Колумбия". Принтира ги и ги окачва на стената си. По-късно същият ден,  вкъщи го посреща върволица от черни коли, шофирани от много сериозни хора от американското правителство, които искат да знаят как е успял да пробие една свръхзащитена система.

Още за Скорпион

08:45
30.10.2020
Скорпион - сериал, сезон 3
11:40
30.10.2020
Скорпион - сезон 4, епизод 21, екшън, драма, САЩ, 2017
14:00
30.10.2020
Скорпион - сериал, сезон 3

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg