Драма-комедии

„Californication/ Секс до дупка”

AXN • 0/5

Оригиналното заглавие на сериала е Californication – комбинация от името на американския щат Калифорния и думата fornication – (англ.) разврат, извънбрачен секс. Понятието се появява в края на 1970-те и началото на 1980-те в американски щат Орегон по стикери с призив „Don’t Californicate Oregon” („Не развращавайте Орегон”). По-късно „Californication” е използвано от американската група Red Hot Chili Peppers за заглавие на и до днес най-успешния им албум.


На тазгодишните награди „Златен Глобус” „Californication/ Секс до дупка” бе номиниран за най-добър комедиен сериал, а Дейвид Духовни получи статуетка за изпълнението си.

  • Ханк Мууди – в ролята Дейвид Духовни („Досиетата Х”, „Дневниците на червените обувки”) - е писател, който се мести от Ню Йорк в Лос Анджелис, след като последната му книга, озаглавена „Господ мрази всички ни”, е превърната в обилно залята със захарен сироп кино екранизация с участието на „образцовата двойка на Холивуд” – Том Круз и Кейти Холмс.

Мууди се опитва да хване юздите на кариерата си и същевременно да бъде добър родител, докато междувременно все още изпитва чувства към Карън - бившата си, вече сгодена за друг, дългогодишна приятелка и майка на дъщеря му Бека.

Докато животът му излиза от контрол, Ханк се отдава на всичките пороци, в това число алкохол, наркотици и хубави – понякога не особено зрели - жени.

  • Карън (Наташа МакЕлоун – „Жив дявол, „Соларис”, „Ронин”) е жената, чиято загуба Ханк все още отказва да приеме. Странната й връзка тип „любов-омраза” с Мууди рискува да сложи край на предстоящия й брак с доста по-благонадеждната и състоятелна противоположност на Ханк – Бил – в ролята Деймиън Янг (с кратко появяване като Карл, колегата на „Тузаря”, в „Сексът и градът: Филмът”).

В сериала участват още Евън Хендлър („Сексът и градът” – сериалът и филмът, „Студио 60”) в ролята на Чарли – агентът на Ханк, Маделин Зима като съблазнителната Миа и Маделин Мартин като Бека – дъщерята на Ханк в тийнейджърска възраст.

Първи сезон на „Секс до дупка” се състои от 12 епизода.
AXN ще излъчва по два поредни епизода всяка неделя от 23:00 ч. oт 15 юни.

Още за Дейвид Духовни, Секс до дупка

Какво е твоето мнение?

Виж мнения за „Californication/ Секс до дупка” (1 коментар)

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg