Драми

Определен да оцелее | Designated Survivor - втори сезон

0/5

Определен да оцелее | Designated Survivor -  втори сезон

В Съединените щати, терминът „определен да оцелее“, се отнася за лице в президентската линия на наследяване, обикновено член на кабинета на САЩ, което е разположено на физически далечно, сигурно и секретно място, когато се налага президентът, заместник-председателят и другите длъжностни лица по наследствената линия да бъдат събрани на едно място, като например по време на встъпване в длъжност на президента. Целта е да се гарантира непрекъснатост на управлението, в случай на катастрофално събитие, което може да елиминира президента и много служители в президентската линия на наследство, като масови стрелби, бомбени атентати, нападения или природни бедствия. Ако се случи подобно събитие, оцелелият чиновник автоматично става действащ президент на Съединените щати по силата на Закона за президентското наследство.

 

Добави описание

 

Точно този сценарий е в основата на политическата драма взаимствала името си от популярния термин, в която Кийфър Съдърланд е в ролята на Том Киркман – член на президентския кабинет от долните нива на управление, Киркман е министър, който отговаря за жилищния фонд и градската среда, но също и любящ баща и съпруг. След катастрофална атака над Капитола по време на ежегодното обръщение на президента към Сената, Киркман изведнъж се оказва новият президент на САЩ, който трябва да встъпи в длъжност веднага.

 

Добави описание

 

Вторият сезон на политическия трилър, започва по време на първата годишнина от встъпването в длъжност на Том Киркман и точно, когато скъпата, ускорена реконструкция на Капитола е към своя край, руски самолет е отвлечен от украински сепаратисти, а на борда му е приятелка и бивша колежка и на президента. Не след дълго става ясно, че терористите са били наети тайно от руснаци, за да предизвикат потенциална война, но в момента, в който Киркман разбира, той събира двамата посланици в кабинета си и призовава за разведряване на обтегнатите отношения.  Уви, в трагично-ироничен обрат, случайна експлозия на резервоар с кислород на борда на самолета, секунди преди да бъде изцяло евакуиран взима жертви, сред които е и приятелката на Киркман ...

 

От 2-ри декември, всеки понеделник от 21:00.

Още за Определен да оцелее

07:10
05.06.2020
Определен да оцелее сезон 1, епизод 2, екшън, драма, САЩ, 2016
08:00
05.06.2020
Определен да оцелее сезон 1, епизод 3, екшън, драма, САЩ, 2016
15:10
05.06.2020
Определен да оцелее сезон 1, епизод 2, екшън, драма, САЩ, 2016

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg