Сериали Драми

Кадифе | Velvet (2014)

Добави коментар

През 1958г. в Мадрид има едно място, където всеки би искал да пазарува поне веднъж в живота си – „Галерия Кадифе“

 

1 сезон (16 серии)
Испания, 2014г., 76 мин.

Режисьори: Карлос Седес, Давид Пинилос

В ролите: Паола Ечевария, Мигел Анхел Силвестре, Аитана Санчес-Гихон, Наталия Милан, Мириям Джованели и др.

През 1958г. в Мадрид има едно място, където всеки би искал да пазарува поне веднъж в живота си –  „Галерия Кадифе“

„Кадифе“ е уникално място за мода, където най-елегантните и скъпи тоалети са декор за красива и трудна любов между богат наследник и талантлива шивачка.

Алберто Маркес е синът на собственика, който ще наследи империята на баща си – дон Рафаел. Ана Рибера е скромна шивачка. В приказен свят на фини платове, изящни силуети и богати клиенти стилът в облеклото се променя с голям скок към фантазия и свобода, но едва ли  тенденцията ще промени така бързо и обществото със съсловните му предразсъдъци.

Бизнесът е предимство и цел за семейство с богатство и традиции, но най-големият лукс в една модна империя ще се окаже любовта.

Кадифе | Velvet (2014)

„Кадифе“ съчетава важни промени. 50-те и 60 те години на ХХ век са важни в историята на облеклото с прехода от висша мода към „прет а порте“, когато изкуството на дизайнерите става достъпно за всички. Тенденциите в тоалетите – от консерватизъм към въображение – съпътстват промените в социалните отношения – от традиции към свобода. С тази мисъл сценаристите изграждат луксозната империя с визията на „ар деко“ в Мадрид, аналогична на Лафайет,  Баленсиага и Пертегас.

Кадифе | Velvet (2014)

Кадифе | Velvet (2014)

„Кадифе“ е най-гледаният испански сериал с почти 5 млн. зрители в праймтайм за частния канал Антена 3 от групата Атресмедия. Произведен е от продуцентската компания „Бамбу“ /„Гранд хотел“/ с 500 000 евро бюджет за всеки епизод. Официален разпространител е Бета филмс с продажби в Италия, Франция, Нова Зеландия, Китай.

Героите в „Кадифе“:

Ана Рибера е деликатна, старателна и природно красива. Тя е част от колелото, което върти машината на „Галерия Кадифе“ – шивачка със стремеж към съвършенство и мечта да изживее своята голяма любов.

Кадифе | Velvet (2014)

Алберто Маркес ще бъде наследникът на модна къща „Кадифе“. Той се завръща след дълги години зад граница, за да оглави семейния бизнес, който го разделя от най-дълбокото му чувство – любвта от детството.

Доня Глория е съпругата на стария собственик Рафаело Маркес. Вечно втора в семейството и по произход, тя никога не изживява своето време и се надява дъщеря ѝ Глория да бъде с повече власт в „Кадифе“.

Доня Бланка – отговорничката за шивачките е стриктна и наблюдателна в пестенето на ценно време за работа. Праволинейна и строга, тя не прощава грешките на другите въпреки своя таен грях от миналото.

Дон Емилио е управителят на „Кадифе“ и чичо на Ана. Добър човек, чиято преданост и дискретност са оценени от стария Рафаел, доверявайки му една от най-големите си тайни. Емилио има само един стимул – щастието на племенницата си, която обича като своя дъщеря. Той ще направи всичко по силите си, за да бъде Ана щастлива и с по-добра съдба от неговата.


 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Кадифе

С втори сезон на „Кадифе“ започват хитовите сериали по БНТ1