Поредици

Инките: Господари на небесата

0/5

Инките: Господари на небесата
 © Zodiak

2 епизода x 60 мин.

Оригинално заглавие: The Inca: Masters of the Clouds

С водещ археологът и експертът по Южна Америка д-р Джаго Купър  "Инките: Господари на небесата" ще изследва произхода, постиженията и същността на империята на инките. Джаго пътува от планинските части на Еквадор до бреговете на езетото Титикака; от брега на Тихия океан до върховете на Андите, за да покаже как е функционирала забележителната империя.

  • Как инките са овладяли и обработвали територията си, за да произвеждат храна за милиони.
  • Как уникалният им архитектурен стил се е разпространил на континента.
  • Как са построили удивителна мрежа от пътища, за да свържат градовете в империята. И как срещата им с испанците води до катастрофа.

"Инките: Господари на небесата"  показва богатата и завладяваща история на една от най-впечатляващите цивилизации в историята.

11:15
30.07.2018
Инките: Господари на небесата - Великобритания, документална поредица, 2015 г. - История/ археология - Основи - Инките изграждат най-голямата предколумбова империя в Северна и Южна Америка. В първия филм д-р Джаго Купър изследва как са го постигнали.
12:15
30.07.2018
Инките: Господари на небесата - Великобритания, документална поредица, 2015 г. - История/ археология - Сблъсък на империи - До началото на 16-ти век Инките са завладели Андите и контролират огромна територия в западната част на Южна Америка.

Какво е твоето мнение?

Виж мнения за Инките: Господари на небесата (0 коментара)

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg