Драми

Хора | Humans

0/5

Хора | Humans
Хора | Humans

Кое е това, което ни прави хора? Дали някога едно изкуствено създание ще може да мисли и да чувства като нас, хората? И ако отговорът е „да“, какво можем да направим по този въпрос?

„ХОРА“ – премиерният драматичен сериал на AMC ще стартира на 23 октомври 2015 в 23.00 ч.
Тази оригинална драма в осем части – дело на създателите на „Utopia“ и „Broadchurch“, основаваща се на точно такъв сценарий, е както страховит трилър, така и размисъл върху същността на човешкото. Заснет с участието на първокласен актьорски екип, включващ Уилям Хърт („A History of Violence“, „Damages“), Катрин Паркинсон („The IT Crowd“, „The Honourable Woman“), Колин Морган („Merlin“, „The Fall“) и Ребека Фронт („The Thick Of It“, „Just William“), „Humans“ третира един проблем, който с всеки изминал ден става все по-вероятен.

Хора | Humans

Джо Хокинс (Том Гудман Хил) решава да инвестира в най-новата задължителна техническа придобивка за всяко заето семейство – „синт“. Ужасен от перспективата да загуби съпругата си Лора (Катрин Паркинсон), той се надява, че след като обзаведат домакинството с високоразвит слуга-робот, който почти не се различава от човека, двамата ще разполагат отново с времето, от което така отчаяно се нуждаят, за да възстановят връзката си като двойка и семейство.  И така, Джо и децата донасят у дома един „синт“ (Джема Чан), на когото дават името Анита. Анита е най-новият хит, който превръща светкавично разхвърляния дом в оазис на чистотата, реда и добрата кухня.

Хора | Humans

При завръщането си от една служебна командировка застрашената Лора изглежда по-малко податлива на хладния ефект от добре свършената работа от Анита . Анита има някакво особено излъчване. От време навреме прави нещо, което е почти… човешко.

За разлика от Лора, други хора са отхвърлили отдавна скептицизма си и са приели своите „синт“-ове като членове на семейството. Вдовецът Джордж Миликан (Уилям Хърт) е създал близка връзка със своя демодиран „синт“ Оди (Уил Тюдор), към когото се отнася по-скоро като към син, отколкото като към механично устройство. Благодарение на отличната памет на Оди той възстановява спомените за покойната си съпруга, които запълват празнотата в живота му. Но, властите настояват да подменят Оди с по-новия модел Вера (Ребека Фронт) и когато Оди започва да дава дефекти, превръщането му в скрап изглежда неизбежно. Това подтиква Джордж да действа…

Междувременно човекът Лео (Колин Морган) е постоянно на път със своя „синт“ Макс (Айвън Джеремайя), търсейки отчаяно някого. Но, кого и защо? От кого или от какво бягат двамата? И защо този „синт“ е толкова различен от другите?

Хора | Humans

Сред останалите участници във филма са Нийл Маскел и Джил Хафпени. „Humans“ е заснет по сценарий на Сам Винсънт и Джонатан Бракли („Spooks“, „Spooks: The Greater Good“) на базата на отличената с награди шведска научнофантастична драма “Real Humans”. Сериалът (8 x 60’) е продукция на Kudos („Utopia“, „Broadchurch“, „The Hour“) в сътрудничество с Matador Films (“Real Humans”). 

Режисьор на филма е Сам Донован („Utopia“), Изпълнителни продуценти от страна на Kudos са Джейн Федърстоун („Broadchurch“, „Utopia“, „The Hour“), Дерек Уокс („The Hour“, „Occupation“, „Lip Service“) и Крис Фрай („The Smoke“), а от страна на Matador Films –Хенрик Уайлдман и Ларс Линдстрьом.

Възложители от страна на Channel 4 – Пиърс Уенгър, Бет Уилс и Саймън Максуел, а от страна на АМC – Джоел Стилърман и Кристин Джоунс. „Humans“ е първата международна копродукция на Channel 4’.

Още за Джема Чан, Катрин Паркинсон, Том Гудман-Хил, Уилям Хърт, Хора

01:00
16.07.2019
Къща на ужасите: отвличания: Епизод 2 (House of Horrors: Kidnapped: Wrong Number / Road Rage) На всеки две секунди един човек е отвличан против волята му. Това са историите на отвлечени и оцелели хора, които разказват своите ужасяващи преживявания.
01:30
16.07.2019
Опорни хора - изповедите на значимите за обществото пред Ганиела Ангелова
02:10
16.07.2019
Дървесните хора - САЩ, документална поредица, 2015 г. - 2015 - Документалистика/ риалити

Какво е твоето мнение?

Виж мнения за Хора | Humans (0 коментара)

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg